Svečano potpisan Ugovor o izgradnji Centra za starije osobe Općine Medulin 

Danas, 19. kolovoza 2024. godine, u vijećnici Općine Medulin svečano je potpisan Ugovor  o izgradnji Centra za starije osobe u Općini Medulin. Ugovor, vrijedan 6.156.830,86 eura  bez PDV-a, odnosno 7.696.038,58 eura s PDV-om, potpisali su načelnik Općine Medulin,  Ivan Kirac, i direktor društva De Conte d.o.o., Marko Kontošić

Centar za starije osobe Općine Medulin, čija je izgradnja planirana u trajanju od 12  mjeseci, predstavlja značajan iskorak u pružanju skrbi za starije osobe u općini. Dugoočekivani Centar planirano je svečano otvoriti do veljače 2026. godine. 

Smješten na Mukalbi u Medulinu, novi Centar će imati kapacitet za smještaj 92 korisnika,  s dodatnim uslugama poludnevnog i cjelodnevnog boravka, pomoći u kući, savjetovanja i  privremenog smještaja tijekom odsutnosti njegovatelja. Ukupna neto površina objekta  iznosi 2793,25 m². 

Načelnik Općine Medulin, Ivan Kirac, osvrnuo se na važnost ovog projekta izjavivši:  “Potpisivanjem ovog ugovora ostvarujemo dugogodišnji san mještana općine Medulin –  stvaramo mjesto gdje će naši stariji mještani biti voljeni, cijenjeni i dostojanstveno zbrinuti.  Iskreno zahvaljujem premijeru Andreju Plenkoviću, ministru Marinu Piletiću i državnom  tajniku Ivanu Vidišu, koji su prepoznali važnost ovog projekta za našu zajednicu i pružili  nam ključnu podršku, omogućivši financiranje putem Nacionalnog programa oporavka i  otpornosti. Na taj način osigurali smo bespovratna sredstva u iznosu od 6.138.429,89  eura, što značajno doprinosi realizaciji ovog projekta, jer bez tih sredstava bilo bi izuzetno  teško financijski iznijeti ovakav pothvat. Posebno zahvaljujem i svim djelatnicima Općine Medulin, koji su u izuzetno kratkom roku pripremili i prijavili projekt, pokazujući što  možemo postići kad djelujemo zajedno. Također, zahvaljujem Istarskoj županiji, našem  projektnom partneru, na njihovoj podršci i suradnji koja je ključna za uspjeh ovog projekta.  Radujemo se danu kad ćemo otvoriti vrata ovog centra i dokazati da Općina Medulin brine  za svoje starije.” 

Marko Kontošić, direktor društva De Conte d.o.o., izjavio je: “Velika nam je čast biti dio  ovog važnog projekta koji će donijeti toliku dobrobit zajednici. Svjesni smo odgovornosti  koju nosimo, i kao tvrtka, posvetit ćemo sve resurse kako bismo Centar za starije osobe u  Medulinu izgradili u skladu s najvišim standardima, osiguravajući završetak radova u  predviđenom roku.”

Ovim potpisivanjem započinje nova era skrbi za starije osobe u Medulinu. Projekt će nesumnjivo doprinijeti boljoj kvaliteti života starijih sugrađana, pružajući im podršku i skrb  koju zaslužuju. 

Odgovori

Pin It on Pinterest