Polaganjem vijenaca obilježen Dan neovisnosti

U povodu Dana neovisnosti, predstavnici Grada Pule, Istarske županije, predstavnici Ureda državne uprave, policije i udruga proizašlih iz Domovinskog rata te ostalih institucija jutros su tradicionalno položili vijence na Centralnom križu pulskog groblja te na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Parku Franje Josipa. U ime Grada Pule vijence je položio zamjenik gradonačelnika Robert Cvek, a u ime Istarske županije zamjenik župana Fabrizio Radin.

Predstojnik Ureda državne uprave u Istarskoj županiji Draženko Janjušević pozdravljajući okupljene istaknuo je kako se današnjim danom s tugom, ponosom i zahvalnošću sjećamo svih onih koji su u proteklim ratovima i u Domovinskom ratu ugradili ono najvrjednije i najplemenitije, a zaslužni su za ostvarenje sna kojeg su sanjale generacije prethodnika. Minutom šutnje odana je počast svim poginulim hrvatskim braniteljima te svima onima koji su svoj život dali za neovisnost Hrvatske.

Na današnji dan Hrvatska obilježava Dan neovisnosti koju je 1991. godine Hrvatski sabor jednoglasno izglasao donijevši Odluku o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ.

 

 

Pin It on Pinterest