Obilježavanje Dana Općine Medulin 2017.

 

Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Medulin te predstavljanje monografije o povijesti turizma Općine Medulin „Turizam medulinske rivijere“ u  Ponedjeljak, 12. lipnja 2017. godine u 19.00 sati u prostoru Vatrogasnog doma Dobrovoljnog vatrogasnog društva Općine Medulin (Medulin, Mukalba 147)

 

Više o programu obilježavanja Dana Općine Medulin 2017.

Povodom ovogodišnjeg Dana Općine Medulin, koji se obilježava 12.6.2017., Općina je u suradnji s ustanovama i udrugama sa svog područja pripremila bogat i raznolik osmodnevni program te glazbena, zabavna, kulturna i edukativna događanja u naseljima općine. Započinjemo ove subote, 10.6., kada će se s početkom u 11 sati na medulinskoj rivi otvoriti dvodnevna međunarodna izložba skulptura, „Vinkuran 3D fest“, u organizaciji Umjetničkog art dizajn centra „Ladica“ iz Zagreba. U 19 sati biti će na istom mjestu dodijeljene nagrade i priznanja sudionicima-izlagačima „Vinkuran 3D festa“. Također u subotu, 10.6., na Placi u Medulinu, s početkom u 20.30 sati održati će se modna revija i prodajna izložba Udruge MedulinArt, s ciljem prikupljanja knjiga i novčanih sredstava za opremanje i postavljanje prve mini knjižnice na otvorenom u Medulinu, a tom će prigodom nastupiti u plesnom dijelu programa uspješni i višestruko nagrađivani mali plesači i plesačice Plesnog studija Pirueta. U 21.00 sat slijedi, na medulinskoj Placi koncert grupe Sakramenski. Tijekom cijele nedjelje, 11.6.2017., na medulinskoj se rivi nastavlja međunarodna dvodnevna izložba skulptura „Vinkuran 3D fest“. U ponedjeljak, 12.6.2017. u prostoru Vatrogasnog doma Dobrovoljnog vatrogasnog društva Općine Medulin održati će se s početkom u 19 sati Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Medulin, a u nastavku će večeri na istom mjestu biti predstavljena monografije o povijesti turizma Općine Medulin “Turizam medulinske rivijere“, izdavača Općine Medulin. U predstavljanju sudjeluju professor emeritus Miroslav Bertoša, dr.sc. Nataša Urošević, Ivan Žagar, prof., David Orlović, mag. hist., Nikša Minić, mag. hist. te Luka Tidić, prof. U utorak, 13.6.2017., u prostoru Društvenog doma u Banjolama, s početkom u 20 sati održati će se predstavljanje knjige Vesne Girardi Jurkić “Zapisi o kulturi davnih vremena – Antička baština Istre”, izdavača Udruge Susreti na dragom kamenu, a promotori će za ovu prigodu biti professor emeritus Miroslav Bertoša, prof. dr. sc. Robert Matijašić i gospodin Armando Debeljuh.

Srijeda, 14.6.2017., rezervirana je za još jednu promociju. U Medulinu, u Župnoj crkvi sv. Agneze, s početkom u 19 sati, biti će predstavljena knjiga i glazbeni CD “Starocrkveni pučki napjevi u Medulinu”, autorice Mirjane Grakalić, a uz autoricu, izv. prof. mr. art. Mirjanu Grakalić u promociji sudjeluju Mons. Ivan Milovan, biskup u miru, medulinski župnik, vlč. Ante Močibob, Bruno Krajcar, akad. glazb., te Crkveni pjevači Župe sv. Agneze. Slijedi petak, 16.6.2017., također bogat događajima, kada će se u Dječjem vrtiću Medulin, s početkom u 18 sati održati program povodom kraja pedagoške godine, a u sklopu istoga ispraćaj predškolaraca i predstavljanje zbirke igara “Zanimljivosti iz morskih dubina“. Iste će večeri Vinkuranska lučica ugostiti modnu manifestaciju “Look@me 2017.” koja, u organizaciji Frizerskog obrta “Artistic”, započinje u 21 sat (u slučaju lošeg vremena, manifestacija će se održati u subotu, 17.6.2017. na istom mjestu te u isto vrijeme). U subotu, 17.6.2017., u 14 sati na medulinskoj rivi započinje gastro manifestacija i natjecanje u pripremanju jela od gljiva “Gljivarijada 2017.”, u organizaciji Udruge Sunčanica. Zatvaramo slavljenički krug po naseljima općine, bogat događanjima povodom ovogodišnjeg Dana Općine Medulin, u srijedu, 21.6.2017., u Premanturi. Upravo od toga dana Premantura će imati novu, posebno vrijednu atrakciju za domaće i strane posjetitelje. To je „Kuća prirode” koja će kao posjetiteljski centar u sklopu objekta Javne ustanove Kamenjak (Škola na premanturskoj placi) svečano biti otvorena u 19 sat

Pin It on Pinterest