I dalje izvrsna kakvoća mora na istarskim plažama

 

Zavod za javno zdravstvo Istarske županije je, u razdoblju od 03. do 04. srpnja 2017. godine, proveo IV ispitivanje kakvoće mora na plažama u Istarskoj županiji. Ukupno je uzorkovano more na 209 mjernih točaka.

Na temelju pojedinačnih rezultata ispitivanja mikrobioloških pokazatelja na 208 mjernih mjesta, odnosno u 99,52% uzoraka zabilježena je izvrsna kakvoća mora za kupanje. Na jednom mjernom mjestu, odnosno u 0,48% uzoraka zabilježena je zadovoljavajuća kakvoća mora. Zadovoljavajuća kakvoća mora zabilježena je u Puli, na mjernoj točki Punta Verudela – Kod aquagana.

U sklopu redovnog uzorkovanja, na plaži u Puli, Hotel Histria – Ispod hotela, utvrđeno je kratkotrajno onečišćenje zbog povećanog broja Escherichie coli. Kratkotrajno onečišćenje je prestalo unutar 24 sata i isto je potvrđeno nalazima mora uzetih 04. i 05. srpnja 2017. godine. Prema Izvješću o kratkotrajnom onečišćenju Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije i uzorcima uzetih na toj plaži 04. i 05. srpnja utvrđena je izvrsna kakvoća mora za kupanje.

Rezultati pojedinačnih ispitivanja objavljeni su na Internet stranicama te su dostupni putem sljedeće poveznice: http://www.izor.hr/kakvoca/.

Tijekom uzorkovanja zabilježena je i temperatura mora koja se je kretala od 22,00 0C do 24,8 0C dok se temperatura zraka kretala od 20,0 0C do 25,8 0C.

Pin It on Pinterest