Istra 1961 u deset minuta izgubila sve bodove

Piše: Stefan Bošnjak

Hajduk : Istra 1961 2 – 1

U zadnjoj utakmici u 2019. Godini, Istra je otputovala u Split u nadi da će napokon završiti tu seriju loših rezultata. Puljani su bili blizu senzacije, jer su poveli u 43′ pogodkom Fintića, no u drugome poluvremenu u samo deset minuta Hajduk je već vodio 2 – 1 te je Istra prosula sva tri boda.

Na otvaranju utakmice Hajduk je pritisnuo goste te već u 3′ Hajduk preko Caktaša odmah pokušava ostvariti vodstvo no njegov udarac odlazi pored gola. Veoma sadržajan početak utakmice, do nove prilike se čekalo do 5′ kada Jairo snažno puca pored Čondrićevog gola. U 7′ uzvraća Istra sa odličnom prilikom. Gržan je prošao sa desne strane te fantastično ubacio na glavu Perić Komšića koji glavom pogađa gredu. Bila je to odlična prilika Istre 1961 za vodstvo. Izdržala je Istra nalet Hajduka te pokušava svoje prilike stvoriti iz brzih kontra napada, pa tako u 13 ‘ Lončar oduzima jednu loptu na centru Hajduka te se sjurio prema kaznenom prostoru i zapucao, no ravno u golmana Hajduka – Ljubića. U 17′ nakon kontre Hajduka, Eduok je sa dvadesetak metara neugodnim udarcem savladao Čondrića no stativa je spasila Istru 1961. Samo minutu kasnije, veliku pogrešku Istre iskorištava Jakoliš koji lovi loše dodavanje igrača Istre 1961 te puca malo pored gola. Vrlo otvorena utakmica sa obje strane u prvih dvadesetak minuta. U 20′ ponovno je opasan Edouk za Hajduk koji je ponovno snažnim udarcem sa dvadesetak metara uposlio Čondrića.Uslijedilo je zatišje do 29′ kada Eduok ponovno snažnim udarcem puca pored gola. U 43’ vodstvo Istre 1961 na Poljudu! Probio se Ivančić po desnoj strani, ubacio za Gržana koji glavom skreće za Fintića koji snažno iz „mrtvog kuta“ puca kroz noge golmanu Hajduka Ljubiću za vodstvo. Šokiranome Hajduku samo minutu kasnije Istra je mogla zabiti i drugi pogodak kada je ponovno Gržan bio opasan po desnoj strani, no njegov udarac odlazi pored gola. Na poluvrijeme se otišlo vodstvom Istre 1961 od 0 – 1.

U nastavku, pokušavao je Hajduk ubačajima sa strane no svaki pokušaj završavao je u rukama Čondrića ili je izbačen iz kaznenog prostora. Prvu priliku u nastavku vidjeli smo u 62′ kada dolazimo do izjednačenja. Nakon ubačaja sa strane, obrana Istre ne uspijeva očistiti te lopta dolazi do Caktaša koji se nalazi sam i pogađa za 1 – 1 . Minutu kasnije mogao je Fintić sa izvrsnim driblingom i udarcem vratiti Istru u vodstvo, ali ovaj puta njegov udarac odlazi pored gola. U 69′ Hajduk je preokrenuo. Bradarić nakon kombinacije po sredini terena uposluje Caktaša koji pogađa za 2 – 1. U 77′ nakon kornera sa tridesetak metara pokušava Pavić no njegov udarac ide ravno u Ljubića. U 80′ Blagaić je pokušao pogoditi suprotni kut no njegov udarac odlazi pored gola. Uzvraća Istra minutu kasnije preko Ivančića koji sa 25 metara puca snažno no Ljubić sa lakoćom brani. U 84′ pokušava Istra svim snagama odnijeti barem bod, Burić je pokušao sa dvadesetak metara no niti on ne uspijeva pogoditi okvir gola. U 93′ pokušao je Caktaš doći do hat-tricka u samome kraju utakmice no u tome ga je spriječio Čondrić.

Tako je Istra 1961 prvi dio sezone završila porazom te već tradicionalnim prosipanjem bodova. Svi mi ljubitelji Pulskog nogometa možemo se samo nadati da će vlasnici Istre 1961 naći rješenje za ovaj negativni  niz.

Istra 1961: Čondrić 6.5, Tomašević 6.0, Lončar 6.0, Rufati 6.0, Pavić 6.5, Ćuže 6.5, Ivančić 6.0, Franić 6.0, Fintić  7.5(od 74′ Rubić), Komšić 6.5 (od 81′ Bušnja), Gržan 7.0 (od 86′ Sane)

Hajduk: Ljubić, Tahiraj, Simić, Ismajli, Čolina, Nejasmić (od 63′ Teklić), Bradarić, Jairo, Caktaš, Eduok ( od 45′ Jradi), Jakoliš ( od 70′ Blagaić)

Pin It on Pinterest