Tradicionalnom utrkom na Lungomare u započeo Mjesec borbe protiv ovisnosti

 

Grad Pula i ove godine u suradnji s Policijskom upravom Istarskom i ostalim institucijama obilježava Mjesec borbe protiv ovisnosti, a obilježavanje je započelo danas tradicionalnom utrkom na Lungomare-u na kojoj je sudjelovalo stotinjak učenika osnovinh škola Veruda i Stoja.

Startu i samoj utrci prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci koja je svim natjecateljima zaželjela puno uspjeha.

„Grad Pula aktivno cijelu godinu sudjeluje s  brojnim udrugama i školama u nizu aktivnosti s ciljem sprječavanja pojave ovisnosti i podizanja razine svjesti o tom problemu današnjice. Važno je djelovati preventivno; kroz vijeće za komunalnu prevenciju Grada Pule, kroz institucije i preko roditelja kao i edukacijom u školama jer borba protiv droge je beskonačno duga, ali uspješna ako zajednica uloži trud i prepozna problem na vrijeme. Grad već godinama zajedno s uključenim partnerima provodi niz manifestacija, a povodom Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga, promovirao se i prvi Vodič za djecu i mlade koji je nastao u suradnji s Vijećem i za komunalnu prevenciju i Dječjim Gradskim vijećem Grada Pule. “ poručila je zamjenica pulskog gradonačelnika.

Brojne prisutne potom je pozdravio i načelnik PU Istarske Alen Klabot koji je zahvalio svima koji sudjeluju u ovoj hvalevrijendoj akciji.

Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježava se u Hrvatskoj svake godine od 15. studenoga do 15. prosinca te se u tom razdoblju provode aktivnosti kojima je cilj upozoriti javnost na problem ovisnosti  i potaknuti društvo na aktivnu borbu protiv svih oblika sredstava ovisnosti.

Mjesec borbe protiv ovisnosti provode Grad Pula, Policijska uprava Istarska, Zavod za javno zdravstvo Istarske županije – Služba za prevenciju, izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja, Gradsko društvo Crvenog križa Pula, kampanja Istarske županije protiv ovisnosti Bježi-Via, Udruga kineziologa, Udruga Uzpiro Cro i Institut te Centar za socijalnu skrb Pazin – Podružnica Obiteljski centar Pula.

Pin It on Pinterest