IVO KARLOVIĆ SE JAVIO I OBJASNIO VELIKU GESTU ‘Nema se tu što puno reći. Kad je reprezentacija je u takvoj nezgodnoj situaciji…’

Pozitivne vibracije počele su stizati tijekom vikenda. Ništa opipljivo i ništa konkretno, no kako nam je Ivo Karlović još prije toga u porukama ostao tajnovit, vjerovali smo da se iz toga ipak može roditi nešto dobro. Nije u startu odbacio priču o povratku u reprezentaciju, ostao je zakopčan, ali činjenica da je bio upoznat s time da Borna Ćorić mora na operaciju koljena, nekako je podgrijavala nadu.
 
U nedjelju je Hrvatski teniski savez između tri kandidature za domaćina finala Davis Cupa izabrao Zagreb, grad u kojemu je 28. veljače 1979. godine svijet ugledao Ivo Karlović i to je opet bilo dobro. Ne mislimo da je to bilo presudno, Doktor Ivo bi se sjajno osjećao i u Splitu i u Zadru, da su kojim slučajem čelnici HTS-a nekom od tih gradova dali organizaciju finala, ali Zagreb je ipak – Arena Zagreb.
 
Danas operacija Ćorića
 
Mogućnost posljednjeg nastupa kod kuće (Zagreb Indoorsa na kojemu je redovito igrao, više nema) sa 37 godina i u finalu Davis Cupa doista je nešto što se ne može tek tako odbaciti. Čak i kad si iz reprezentacije otišao prije četiri i pol godine, prepustio mjesto mlađima i mislio da je ta epizoda završena.
 
Ovo je ‘one and done’, ovo se ne propušta, pogotovo kad će reprezentacija vjerojatno biti oslabljena (ne zna se hoće li Ćorić, koji danas ide na operaciju, biti spreman) i 20. igrač svijeta će gotovo sigurno igrati i imati važnu ulogu, ponavljamo, u Areni Zagreb pred, nadamo se, više od 15.000 gledatelja. I to protiv Argentine, s kojom je odigrao prvi ozbiljan dvoboj (četvrtfinale 2002.) i onaj posljednji (četvrtfinale 2012.), oba u Buenos Airesu. Sad će valjda biti treća sreća!
 
– Bit će dobrih vijesti – javio nam se u nedjelju navečer Karlovićev trener Petar Popović, makar nije htio ništa dodatno elaborirati, ali već to je bilo dosta da shvatimo značenje.
 
Konačno, u ponedjeljak ujutro u Zagrebu, prilikom sastanka ćelnika HTS-a s gradonačelnikom Milanom Bandićem, izbornik Željko Krajan potvrdio je sve pozitivne vibracije.
 
S njim jači 20-30 posto
 
– Mogu najaviti da se Ivo Karlović vraća u reprezentaciju, to je najljepša vijest koju smo mogli dobiti. S njim smo 20 do 30 posto jači. Znate da u ovom trenutku ne možemo znati u kakvom će stanju biti Borna, Ivo će nam pokriti sve rupe i zato ostajemo favoriti u finalu – optimist je bio Krajan.
 
Ivo je 20. igrač svijeta, ljeto je odigrao fenomenalno s dva naslova (Newport, Los Cabos), finalom Washingtona i osminom finala US Opena.
 
– Ivo se nije htio gurati i nametati, jednostavno je prepoznao situaciju u kojoj se nalazimo. Vidio je da Borna mora na operaciju i da možda neće biti spreman. S druge strane, Ivan Dodig nam jako puno znači u parovima, a on vrlo teško može igrati i u singlu i u paru, odnosno svaki dan. Karlović nam je išao na ruku, smilovao se, prepoznao da nam treba igrač njegove kvalitete.
 
Najvažnije je dobiti
 
Pristankom Karlovića bit će lakše i Ćoriću provoditi rehabilitaciju, ne mora žuriti navrat-nanos. Čisto sumnjamo da će ga Krajan izostaviti iz sastava nakon što je 19-godiš¡nji Zagrepčanin presudio Belgijancima u Liegeu i Amerikancima u Portlandu.
 
– Bornu nismo prekrižili. Nadam se čak da će moći igrati i dati doprinos – rekao je Krajan.
 
Na naše uporne molbe da barem s kojom rečenicom prokomentira povratak u reprezentaciju nakon četiri i pol godine, junak dana, tjedna i mjeseca Ivo Karlović doista se kratko javio porukama:
 
– Ne znam što bih rekao. Sve je tako kako jest. Reprezentacija je u takvoj nezgodnoj situaciji s Ćorićevom ozljedom i operacijom. Zamolili su me da igram i ja sam se odazvao.
 
Kratko i jasno, a na konstataciju sad još treba i dobiti finale samo je podvukao:
 
– Naravno, to je najvažnije u cijeloj priči.
 
Odluku Ive Karlovića s veseljem je dočekao i predsjednik HTS-a Franjo Luković.
 
– Svi smo se iznimno razveselili, to je najbolja moguća odluka i za njega i za reprezentaciju.
 
Mi bismo dodali i za hrvatski tenis i naš sport u cjelini.
 
Karlović je trenutačno drugi po broju asova (896) na ATP Touru ove sezone iza Johna Isnera (977) i učinit će sve da ga prestigne kako bi treću godinu za redom i šestu ukupno bio vodeći proizvođač nedodirljivih servisa. A i u Areni Zagreb će se od 25. do 27. studenog brojati asovi. U finalu Davis Cupa u kojem će igrati i Ivo Karlović…
(Izvor: www.jutarnji.hr)

Odgovori

Pin It on Pinterest