Na putu prema gore

Činilo se da je to – to, da će pulskoj pozitivnoj seriji u Osijeku doći kraj, kad je na isteku devedesete Mateo Bertoša izveo “aut”, a Valentino Stepčić potegao s otprilike 25 metara. Onako, gotovo iz očaja. Lopta mu je lijepo “sjela”, ali činila se nedovoljno opasnom, lako dohvatljivom za vratara Mikulića.

– Ni sam ne znam kako je ušla – kasnije će priznati strijelac Stepčić, nakon čijeg je zgoditka uslijedilo veliko slavlje igrača i stručnog stožera Istre 1961. Slika je to koja jako puno govori, kako o tome koliko im znači pozitivan rezultat u Osijeku, tako i o stupnju momčadske privrženosti u “zeleno-žutoj” svlačionici.

Teška pogreška vratara Mikulića naoko je samo (ne)sretna okolnost, ali iza nje ipak stoje i neki simbolični faktori. Način na koji su donedavno primali golove i gubili utakmice, Puljani su samouvjerenim pristupom okrenuli u svoju korist, a većina se aktera složila da izjednačenje rezultata, bez obzira na način na koji je postignuto, nije neopravdan ishod nedjeljne utakmice.

– Znate kako kažu, sreća uvijek prati hrabre. Nismo posustali nakon primljenog gola, preuzeli smo inicijativu, kao da smo znali da ćemo dohvatiti poravnanje. Isplatilo se – konstatirao je Risto Mitrevski u dvorištu Gradskog vrta.

(Izvor: www.glasistre.hr)

Odgovori

Pin It on Pinterest