U Puli svečano obilježen Dan policije

Istarski župan Valter Flego i pulski gradonačelnik Boris Miletić u utorak su, u sjedištu Istarske županije, u Puli, upriličili prijem za predstavnike policijskih uprava i postaja Istarske županije povodom obilježavanja Dana policije i njenog zaštitnika Svetog Mihovila, te im zahvalili što svakodnevno brinu o sigurnosti građana.

“Ono što posebno želim istaknuti je da je osjećaj sigurnosti jedan od razloga zbog kojeg su Istra i Hrvatska sve poželjnije turističke destinacije, što je i zasluga policije. Najturističkija smo regija i ove je godine dosad u županiji ostvareno više od tri milijuna dolazaka te više od 20 milijuna noćenja. Osim napornog rada svih dionika u turizmu, ove brojke smatram i velikim uspjehom naše policije“, rekao je župan Flego.

Svim policajkama i policajcima Flego je u povodu Dana policije i blagdana zaštitnika policije Svetog Mihovila župan uputio najiskrenije čestitke i zaželio mnogo uspjeha u budućem radu.

Načelnik Policijske uprave istarske Dragutin Cestar se u ime svih kolega zahvalio županu na čestitkama i prijemu, koji doživljava kao priznanje i podršku radu policije.

Napomenuo je kako svi pokazatelji u  devet mjeseci ove godine daju pozitivne trendove stanja sigurnosti, pa je tako značajno smanjen broj kaznenih djela. U području prometa, smanjen je broj nesreća, ali je broj smrtno stradalih osoba nešto veći, pa je izrazio nadu u smanjenje tog negativnog trenda do kraja godine.

Posebno se osvrnuo na turističku sezonu, koju je ocijenio vrlo uspješnom s obzirom da nije zabilježeno značajnijih incidenata, a preko državne granice prošlo je više od 16 milijuna putnika bez većih prometnih poteškoća. Načelnik Cestar je posebno pohvalio suradnju sa županijom, istarskim gradovima i općinama, izrazivši nadu da će ista, kao i dobri rezultati koje policija ostvaruje, ostati na visokoj razini.

Gradonačelnik Miletić istaknuo je kako bi Istarska županija teško ostvarivala pozitivne gospodarske i turističke rezultate kada Istra ne bi bila sigurno mjesto za život i rad, na čemu se zahvalio policiji. Izrazio je zajednički stav njega i župana Flege kako policijska uprava mora ostati u Istarskoj županiji, što dokazuje kako brojnost stanovnika na ovom području, tako i broj turista koji Istru svake godine posjećuju.

(Izvor: www.glasistre.hr)

Odgovori

Pin It on Pinterest