Gradsko natjecanje u čitanju naglas

Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež i Narodna knjižnica i čitaonica “Vlado Gotovac” Sisak organiziraju i ove godine Natjecanje u čitanju naglas.

Natjecanje je namijenjeno učenicima osnovnih škola (od 3. do 8. razreda) u Republici Hrvatskoj, a organizira se s ciljem poticanja i popularizacije knjige, čitanja i čitanja naglas, razvijanja ljubavi prema knjizi i čitanja kao kvalitetnog načina provođenja slobodnog vremena, unaprjeđenja čitalačkih sposobnosti učenika, naglašavanja čitanja kao temelja cjeloživotnog obrazovanja, poticanja usmenog izražavanja te razvijanja motivacijskih sposobnosti. Pozivaju se svi zainteresirani učenici osnovnih škola Pule i okolice da se uključe i da pokažu svoje umijeće i kreativnost u čitanju naglas.

Natjecanje se provodi u dvije kategorije (učenici 3.,4. i 5. razreda osnovne škole te 6., 7. i 8. razreda osnovne škole) na tri razine:

1. razina – gradsko natjecanje (organizator za Grad Pulu i okolne
općine: Gradska knjižnica i čitaonica Pula)
2. razina – županijsko natjecanje (organizator za Istarsku županiju:
Gradska knjižnica i čitaonica Pula)
3. razina – nacionalno natjecanje (organizator na nacionalnoj
razini: Narodna knjižnica i čitaonica “Vlado Gotovac” Sisak).

Gradsko natjecanje u čitanju naglas održat će se u četvrtak, 27. listopada 2016. godine s početkom u 10 sati u Središnjoj knjižnici. S obzirom na veliki broj osnovnih škola na području grada Pule i okolice, ograničen je broj sudionika: svaka škola može prijaviti 2 učenika (u svakoj kategoriji po 1 natjecatelj).Kandidati zainteresirani za gradsko natjecanje u čitanju naglas mogu se prijaviti najkasnije do ponedjeljka, 24. listopada 2016. godine putem prijavnice koja se nalazi na internetskim stranicama Knjižnice. Ispunjenu prijavnicu te kratke životopise natjecatelja i mentora potrebno je dostaviti na e-mail djecji.odjel@gkc-pula.hr ili osobno na Dječji odjel Središnje knjižnice.

Županijsko natjecanje u čitanju naglas održat će se u četvrtak, 3. studenoga 2016. godine u Središnjoj knjižnici (Kandlerova 39), a završno natjecanje na nacionalnoj razini bit će organizirano 17. i 18. studenoga 2016. godine u Narodnoj knjižnici i čitaonici “Vlado Gotovac” Sisak. Učenike koji će sudjelovati u natjecanju odabire mentor (knjižničar / učitelj) koji pomaže učeniku u odabiru knjige te ga u konačnici upućuje na natjecanje. Sve zainteresirane molimo da pažljivo pročitaju “Pravila Natjecanja u čitanju naglas” i “Odgovore na često postavljena pitanja” koja se nalaze na stranicama Gradske knjižnice i čitaonice Pula, a detaljnije informacije o natjecanju možete pronaći na stranicama Narodne knjižnice i čitaonice “Vlado Gotovac” Sisak.

http://www.pula.hr

Odgovori

Pin It on Pinterest