Jesenski program INK-a

Ove su godine u sklopu jesenskog programa INK-a predviđene zanimljive premijee, gostovanja i reprize najpopularnijih godišnjih predstava.

Gledatelji će tako moći uživati u novoj premijeri 15. listopada dugoočekivane predstave Egzorcizam redatelja Dalibora Matanića. Predstava se bavi modernim društvom koje se svakim danom sve više udaljuje od etike i humanih principa. Materijalni svijet se očajnički bori sa svojim krajem te nemilosrdno nasrće na duhovnost. Crkva je izgubila snagu te gubi poklonike. Sve to je plodan teren za sveprisutnost pojma sotone koji nadrasta religiju i uvlači se u sve pore društva. Mržnja, netolerancija, nacionalizam, fašizam, sebičnost, bezobzirnost, konformizam, sve su to poluge djelovanja sotonskog u svijetu u kojem se stalno povećava broj ubijenih, unesrećenih i gladnih. Slučaj djevojke Maše Artuković za koju se sumnja da je opsjednuta isprepletat će različita stajališta i poljuljati dugogodišnja uvjerenja. Predstava će se reprizirati svaki dan sljedećeg tjedna.

25. listopada gostuje HIT TEATAR iz Zagreba s predstavom Metoda za brak redateljice Ive Srnec, dok će pulska publika 28. i 29. listopada moći još jednom uživati u iznimno popularnoj vampirskoj predstavi o Juri Grandu redatelja Damira Zlatara Freya.

( www.pula.hr )

Odgovori

Pin It on Pinterest