Delegacija gradonačelnika bugarskih gradova posjetila Pulu

Izaslanstvo Republike Bugarske predvođeno veleposlanicom u Republici Hrvatskoj Tanyom Dimitrovom posjetilo je danas Pulu te se u Komunalnoj palači susrelo na radnom sastanku s predstavncima Grada Pule. Ugodnu doborodošlicu članovima delegacije koju je činilo 10-ak gradonačelnika nekoliko bugarskih gradova, zaželjela je zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci koja ih je ukratko upoznala s najjaktualnijim gradskim projektima i dobrim iskustvima u realizaciji europskih projekata. “Pula po mnogočemu danas prednjači u Hrvatskoj i drago mi je da s vama danas možemo podijeliti naša pozitivna iskustva u realizaciji projekata sufinanciranih od strane Europske unije. Kao grad,  tradicionalno smo otvoreni za širenjem i jačanjem međunarodne suradnje te sam sigurna da ćemo razmjenom naših iskustava moći mnogo naučiti jedni od drugih”, kazala je Puh Belci.

Veleposlanica Republike Bugarske u Hrvatskoj Tanya Dimitrova zahvalila je na gostoprimstvu i izrazila zadovoljstvo današnjim susretom kao prvim korak za uspostavljanjem još bolje suradnje na područjima poput turizma, kulture i gospodarstva.

O održivoj javnoj upravi po mjeri građana i brojnim inicijativama koje Grad Pula redovito provodi s ciljem povećanja transparentnosti rada i uključivanja građana u proces donošenja odluka govorila je pomoćnica pročelnika Ureda Grada Lovorka Hajdić Golja, dok je voditeljica Odsjeka za informiranje, međunarodnu suradnju i EU politike Kristina Fedel Timovski članove izaslanstva upoznala s europskim projektima u kojima Grad Pula sudjeluje poput projekata  MoveSmart i FIESTA. Zamjenik pročelnika Ureda Grada Damir Prhat delegaciju je upoznao s ITU mehanizmom i svemu što je prethodilo odabiru Pule kao područja za provedbu mehanizma integriranog teritorijalnog ulaganja.

U sklopu posjete izaslanstva Bugarske Puli i Istri Arheološki muzej Istre večeras organizira i prigodnu izložbu u galeriji C8 pod nazivom “Jezik sveti mojih djedova: hrvatsko-bugarske usporednice” s početkom u 19,00 sati.

( www.pula.hr )

Odgovori

Pin It on Pinterest