Pulska publika ovacijama ispratila premijeru Matanićevog Egzorcizma

Misao vodilja kako cijelo društvo treba pročišćenje uobličena je prvi put u predstavi EGZORCIZAM koja je u subotu navečer u INK doživjela svoju premijernu izvedbu. Slučaj djevojke Maše Artuković za koju se sumnja da je opsjednuta sotonom te proces njezina izliječenja obredom sotonizma u dvosatnoj izvedbi publika je pratila u jednom dahu. Među brojnim uzvanicima koji su došli pogledati prvu izvedbu dugo iščekivane predstave autora i redatelja Dalibora Matanića našla su se mnoga poznata lica. Istarski župan Valter Flego nakon predstave istaknuo je kako je i inače veliki obožavatelj Matanićevih kazališnih ostvarenja, no ova ga je predstava u potpunosti oduševila. Nije skrio svoje iznenađenje načinom na koji su glumci iznijeli vrlo zahtjevne i teške uloge, te s kojom su lakoćom publici približili emotivna stanja kroz koja su likovi tijekom predstave prolazili. Ni pulski gradonačelnik Boris Miletić, koji je predstavu gledao u pratnji supruge, nije krio svoje oduševljenje mladim pulskim snagama koje su nastupile u predstavi.

–          Najviše me oduševila naša mlada puležanka Nika Ivančić. Za djevojku kojoj je ovo prvi veliki projekt nakon akademije ovo je impresivan glumački zalogaj. Ponosan sam i na činjenicu što su mnogi likovi ove predstave upravo iz Pule, što potvrđuje kako je ovo doista grad talenata i umjetnika koji se ističu svojim vještinama u cijeloj zemlji. – Rekao je Miletić nakon premijere i osobno čestitajući svim glumcima i redatelju.

Matanićev Egzorcizam u Pulu je privukao i glumca Borisa Svrtana koji nam je nakon premijere rekao kako smatra da je ovo jedno od najboljih kazališnih ostvarenja ove godine, te kako je i on  neizmjerno ponosan na sve svoje kolege. Od Senke Bulić, Janka Popovića Volarića i Helene Minić Matanić očekivao je velike glumačke transformacije, no ono što je na scenu večeras iznijela sjajna dvadesetjednogodišnja Nika Ivančić nešto je s čime bi se ponosili i mnogi stariji kolege.

Izvrsnu ulogu snimatelja Borisa koja nimalo nije jednostavna ostvario je još jedan mladi puležan Marko Braić, koji je najbolji bio opernom pjevaču Ronaldu Brausu. Nakon ove izvedbe Egzorcizma on će, kao i mnogi nakon ovako veličanstvene izvedbe, dodao je, teško zaspati.

Velike čestitke upućene su i Gordani Jeromela Kaić, ravnateljici Istarskog narodnog kazališta, kao i svima koji su sudjelovali u procesu stvaranja ovog nezaboravnog kazališnog projekta koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Predstava je na rasporedu cijeli sljedeći tjedan, 17.-22. listopada s početkom u 20 sati u INK!

http://www.pula.hr

Odgovori

Pin It on Pinterest