U Puli otvoren jedan od najvećih godišnjih skupova na polju vodnog gospodarstva

U organizaciji Hrvatske grupacije vodovoda i kanalizacija danas je u pulskom hotelu Park Plaza Histria službeno otvoren 20. po redu međunarodni stručno-poslovni skup  koji se ove godine održava pod nazivom “Aktualna problematika u vodoopskrbi i odvodnji”.

Uz brojne domaće i inozemne sudionike, otvaranju skupa prisustvovao je i pulski gradonačelnik Boris Miletić koji jezahvalio organizatorima što su upravo Pulu odabrali kao mjesto održavanja ovog tradicionalnog skupa.

“Po pitanju vodoopskrbe i odvodnje u Puli su unazad nekoliko godina učinjeni veliki koraci naprijed i pokrenuti su značajni infrastrukturni projekti. Krenuli smo od samih temelja i izgradili sustav odvodnje koji danas, posebice za vrijeme velikih padalina, pokazuje prve pozitivne učinke. Na područjima koja su godinama unazad za vrijeme kiše tradicionalno plavila posebice u samom centru grada, voda se više ne zadržava što znači da sustav odvodnje funkcionira te ćemo i dalje raditi na njegovoj efikasnosti”, kazao je Miletić koji je ujedno i zahvalio svima koji su omogućili izgradnju i održavanje kvalitetnog sustava odvodnje u Puli.

Predsjednik Hrvatske grupacije Vodovoda i kanalizacija Ivan Jukić zahavlio je gostoprimstvu i dodao kako je ovaj skup već tradicionalno postao središnje godišnje okupljanje cjelokupne stručne javnosti u području vodnog gospodarstva, i okuplja brojne stručnjake iz područja vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda. Današnja situacija u Hrvatskoj, na polju vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u znaku je više ključnih aktivnosti, a kojima je zajedničko to da su usmjerene na unaprjeđenje cjelokupnog sektora vodnoga gospodarstva i povećanje standarda krajnjih korisnika, uz približavanje ciljevima i dostignućima kojima Hrvatska, kao punopravna članica Europske unije, konstantno teži.

Već tradicionalno, na skupu koji je otvoren do 23. listopada bit će organizirana i poslovna predstavljanja i izlaganja široke palete proizvoda i usluga iz područja vodoopskrbe i odvodnje, a putem kojih će proizvođačima, zastupnicima i izvođačima biti omogućen direktan kontakt s potencijalnim korisnicima njihovih proizvoda i usluga.

Odgovori

Pin It on Pinterest