Gradonačelnik Pule Boris Miletić najoštrije osudio igranje s antifašizmom u Titovom parku

Gradonačelnik Pule Boris Miletić najoštrije je osudio incident koji se sinoć u noćnim satima dogodio u Titovom parku. Reagiranje Vam prenosimo u cijelosti:

„Najoštrije osuđujem incident koji se sinoć u noćnim satima dogodio u Titovom parku u Puli gdje su nepoznate osobe postavile sablasne crne plastične vreće s bijelim križevima preko bista naših poznatih i slavnih istarskih antifašističkih boraca. Osim spomenutih vreća, postavljena je i naprava koja aludira na vješala, koju također u potpunosti osuđujem te pozivam policijske redarstvenike da čim prije pronađu počinitelje ovog prekršajnoj djela. Također napominjem kako o navedenom činu Grad Pula kao nadležna institucija nije bio obaviješten.

Grad Pula je multikulturalan i multietnički grad koji njeguje vrijednosti tolerancije i antifašizma te se diči antifašističkom poviješću i njezinim borcima koji su svoje živote dali za slobodu i jednakost svih građana Pule i Istre. Naše zajedničke vrijednosti suživota i tolerancije, odnosno vrijednosti antifašizma i njegovu ostavštinu nastavit ćemo braniti pod svaku cijenu.“

http://www.pula.hr

photo: http://www.glasistre.hr

Odgovori

Pin It on Pinterest