Gradonačelnik ugostio kinesku delegaciju

Gradonačelnik Pule Boris Miletić danas je zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za kulturu Jasminom Ninom Kamber i pročelnikom Ureda Grada Aleksandrom Matićem u prostorijama Komunalne palače ugostio delegaciju Narodne Republike Kine na čelu s ravnateljicom Odjela za kulturu pokrajine Hebei Zhang Meizhi.

„Veselimo se potencijalnoj budućoj suradnji koja bi se trebala manifestirati u sklopu pulskog ljeta 2017. u Areni. Umjetnički program koji će se tu odvijati našim će sugrađanima omogućiti da se pobliže upoznaju s umjetnošću i kulturnim izričajem daleke Kine“, zaključio je Miletić koji je iskoristio priliku upoznati prisutne s bogatom poviješću Pule te impozantnim kulturnim nasljeđem tritisućljetnog grada.

„Cilj je našeg posjeta, prije svega, uspostava suradnje na području kulture te kako bismo dogovorili razmjenu glazbenika i umjetnika iz Kine i Hrvatske“, naglasila je ravnateljica Odjela za kulturu Meizhi, zadivljena ljepotama Pule.

Na riječi ravnateljice nadovezao je Li Xinjie iz Odjela za kulturu koji je direktno zadužen za kulturnu razmjenu. „Vjerujem kako će projekt, koji će donijeti dašak kineske umjetnosti u Pulu, imati izvrstan odaziv te kako će biti prihvaćen od strane građana Pule, ali i brojnih posjetitelja“, poručio je za kraj Xinjie. Prijem je zaključen u pozitivnom tonu s naglaskom na potencijalnu buduću suradnju između pokrajine Hebei i Grada Pule.

Odgovori

Pin It on Pinterest