Pula domaćin internacionalnog Foruma o pravima i jednakostima žena poduzetnica

Gradonačelnik Pule Boris Miletić danas je zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za financije i opću upravu Vesnom Sajić te zamjenicom župana Istarske županije Giuseppinom Rajko u prostorijama Komunalne palače upriličio prijem za predstavnice BPW-a Pula na čelu s predsjednicom Alidom Perkov. Prijemu je prisustvovala i gošća iz Meksika, predsjednica BPW International, Yasmin Darwich koja u Puli boravi povodom održavanja 10. Foruma BPW Danube net.

„Kako bismo bili društvo jednakih šansi, moramo imati jednake mogućnosti, stoga držim da je dostupnost obrazovanja ključna stavka. Osim u obrazovanje, bitno je ulagati i u podizanje društvenih standarda poput dostupnosti dječjih vrtića, škola u jednosmjenskoj nastavi i ostalih uvjeta koji znatno olakšavaju suživot zaposlenim obiteljima u zajednici“, naglasio je Miletić pritom izrazivši zadovoljstvo što se upravo u Puli održava ovaj internacionalni Forum na kojemu se progovara o pravima i jednakostima žena poduzetnica te o poticanju poduzetnica na inovatorstvo i znanost.

Predsjednica BPW-a Pula i predsjednica zajednice poslovnih žena Podunavlja Alida Perkov zahvalila se na prijemu, kao i na kontinuiranoj podršci koju Grad pruža ženama poduzetnicama te aktivnostima u kojima BPW kao klub sudjeluje. „Ove smo godine domaćini desetog BPW Foruma koji okuplja 150 poduzetnica iz 10 zemalja, a središnja je, vrlo aktualna tema „Žene u STEM zanimanjima, inovacijama i rukovođenju“. Cilj je potaknuti žene na zapošljavanje u djelatnostima u STEM područjima (Science, Technology Engineering, Mathematics) jer je riječ o dobro plaćenim zanimanjima koja nude dobru perspektivu u budućnosti“, istaknula je Perkov.

Svoja iskustva prenijela je Yasmin Darwich koja je konstatirala da je izuzetno bitno umrežavanje zemalja koje okružuju Dunavsku regiju. „Na taj način možete surađivati te progovarati o pitanjima i ciljevima tipičnima za regiju kojoj pripadate“, navela je Darwich te nadodala kako će nadolazeći Forum biti mjesto razmjene iskustva i susreta članica iz cijelog svijeta.

Prijemu su prisustvovale i zamjenica župana i potpredsjednica BPW Pula za međunarodne odnose Viviana Benussi, potpredsjednica BPW Pula, financijska savjetnica Nives Tomišić, koordinatorica mladih poduzetnica BPW Pula Tiziana Paris Rubelj, dekanica FET Pula Danijela Križman Pavlović te ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Pula Nela Načinović.

10. Forum BPW Danube net, koji je osmišljen kao platforma za razmjenu ideja, mišljenja i informacije u području rada, poslovanja i kulture, održat će se 4. i 5. studenog u Hotelu Histria. Cilj Foruma je razmjena iskustava žena orijentiranih na poduzetničke djelatnosti i dobro plaćena zanimanja te poticanje poduzetnica na inovatorstvo i prihvaćanje rukovodećih pozicija. U sklopu Foruma održat će se 3 plenarne sjednice, 9 okruglih stolova, izložba te prodaja proizvoda poduzetnica, kao i poslovni susret.

Odgovori

Pin It on Pinterest