Župan Flego posjetio tvornicu Cimos u Buzetu

Istarski župan Valter Flego i buzetski gradonačelnik Siniša Žulić, posjetili su u ponedjeljak, trgovačko društvo P.P.C. Buzet d. o. o.,   te se sastali s direktorom Mladenom Juradom. Povod posjete bio je nedavna prodaja slovenske grupacije Cimos d. d. – Automobilska industrija Kopar, pod čijim je okriljem i njegovo povezano društvo P.P.C. Buzet d. o. o., talijanskoj tvrtci TCH S.r.l., u vlasništvu talijanskog fonda Palladio Finanziaria.

Što potpisivanje kupoprodajnog ugovora, nakon više od godinu dana procesa privatizacije, znači za Cimosove pogone u Istri, točnije u Buzetu, Labinu i Roču, županu je objasnio direktor Jurada. Prema njegovim riječima, neizvjesno razdoblje je sada iza njih, te je trenutno u tijeku prijelazni dio, dok se okončanje cijelog kupoprodajnog postupka očekuje početkom sljedeće godine. Do sada su Uprave Cimosa, Fonda Palladio i Palladio Automotive posjetili najvažnije Cimosve kupce i upoznali ih s nacrtima novog vlasnika te razgovarali o budućim poslovnim mogućnostima. Kupci su, kazao je Jurada, izrazili zadovoljstvo s novim vlasnicima, napretkom kojeg je Cimos postigao u okviru poslovnog restrukturiranja, kao i s aktualnim rezultatima poslovanja.

I u ovoj je fazi Cimos uspio ugovoriti nove poslove, a već sada svojom proizvodnjom pokriva gotovo 40% europske potrebe za turbopunjačima. Naime, tvrtka P.P.C. Buzet profilirala se u konkurentnog dobavljača dijelova i sklopova za automobilsku industriju, a danas isporučuje proizvode za brojne poznate proizvođače automobila, kao što su PSA, BMW, Audi i drugi. Novi poslovi se očekuju i sinergijskim efektima među tvornicama i različitim službama unutar grupacije Palladio Automotive, a koja ima bogato iskustvo u automobilskoj industriji. Palladio Automotive ima oko 4000 zaposlenih u dvanaest tvornica lociranih u Europi, Meksiku, SAD-u, Indiji i Kini. Među svoje ključne kupce ubraja GM, VW, Škodu, Mercedes Benz, Audi in Bentley i druge.

Župan Flego pohvalio je sve napore koje Uprava Cimosa ulaže u podizanje konkurentnosti po pitanju cijena, kvalitete i servisa, što je ključno na današnjem globaliziranom tržištu.

„Tvornica Cimos, sa svojim pogonima u Buzetu, Labinu i Roču, značajan je faktor za istarsko gospodarstvo, posebice kad uzmemo u obzir da zapošljava preko tisuću radnika. Pred Cimosom je sada novo razdoblje te vam zaželim puno poslovnih postignuća unutar nove grupacije“, naglasio je župan Flego.

 

Odgovori

Pin It on Pinterest