Danas počinju radovi na Trgu kralja Tomislava

Kao što je najavljeno, danas bi trebali započeti radovi na uređenju Trga kralja Tomislava, odnosno više desetljeća zapuštene površine u srcu Verude, između tržnice i Doma sportova Mate Parlov. Riječ je doduše o uvođenju u posao izvođača radova, odnosno zajednice ponuditelja koju čine Cesta d.o.o. Pula i Dulex d.o.o. Ludbreg, no to istovremeno znači da počinje i posebna prometna regulacija u ovom dijelu grada.

Naime, kako su istaknuli iz Grada Pule, prilikom izvođenja radova bit će ograničen pristup određenim zonama pa se do ljeta, do kada se planira da bi radovi trebali trajati, građani pozivaju na strpljenje. Valja napomenuti da je riječ o zajedničkoj nabavi Grada Pule, Vodovod Pula i tvrtke Pragrande, da je uspješno okončan postupak javne nabave za izvođenje radova i to uređenja samog Trga kralja Tomislava, ali se natječaj odnosio i na rekonstrukciju dijela Palladiove ulice s infrastrukturom, rekonstrukcijom vodovodne mreže i rekonstrukcijom mješovite kanalizacijske mreže pa će postaviti upravo takva prometna signalizacija za potrebe gradilišta.

Kako su istaknuli iz Grada Pule, stanovnicima Verude osigurat će se da uživaju u moderno uređenom trgu sa svim popratnim sadržajima, u potpunosti opremljenom komunalnom infrastrukturom i prilazima. Izgradit će se tako dječje igralište, krajobrazno urediti površina trga s fontanom, osigurati oko stotinu parkirnih mjesta na trgu i u Palladiovoj ulici, te ga estetski i funkcionalno oblikovati da bi postao oaza okupljanja stanovnika.

Projekt će biti podijeljen u dvije faze, a ova prva vrijedna je 24,2 milijuna kuna. U toj prvoj fazi, prema idejnom rješenju Studija BF, parterno će se i krajobrazno urediti površina trga s pratećim sadržajima, izgraditi parkirališta s pripadajućim pristupima, odvodnja oborinskih voda trga s kišnim vrtovima, prelagati plinska mreža, postaviti elektroinstalacije s javnom rasvjetom te izgraditi elektronička komunikacijska infrastruktura. Osim toga, rekonstruirat će se prometne površine u Palladiovoj ulici, izgraditi oborinska odvodnja, javna rasvjeta, elektronička komunikacijska infrastruktura te će se rekonstruirati vodovodna i kanalizacijska mreža u Palladiovoj ulici i na području trga. Radovi će trajati sedam mjeseci.

( Izvor:  http://www.glasistre.hr  )

Odgovori

Pin It on Pinterest