Pulski gradonačelnik obišao radove na De Villeovom usponu

Pulski gradonačelnik Boris Miletić zajedno s pročelnikom upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu Giordanom Škuflićem obišao je danas radove na De Villeovom usponu koji su započeli prošlog tjedna.

„Uređenje De Villeovog uspona podrazumijeva izgradnju kompletne nove infrastrukture i instalacija koje će sada biti ispod zemlje, a postavit će se i kameno opločenje ovog sve frekventnijeg uspona. U sklopu uređenja starogradske jezgre Pule, osim ovoga u planu je i uređenje  Ulice Sergijevaca kada se ostvare pretpostavke za izgradnju fekalne mreže i oborinske odvodnje koju trebamo rekonstruirati i tada ćemo jednu od najljepših i najfrekventnijih ulica u ovom dijelu grada također kamenom popločiti“ kazao je Miletić.

????????????????????????????????????

Radovi kompletne rekonstrukcije De Villeovog uspona koji se nalazi unutar povijesne jezgre Pule upisane u Registar  kulturnih dobara Republike Hrvatske odnose se na  zamjenu postojeće infrastruktura te nanovo popločenje materijalom istovjetnim postojećem, odnosno kamenom vapnencem i pješčenjakom. Polaganje kamenog opločenja i stepenica provest će se prema izvornom oblikovnom uzorku, a postojeće kamene ploče deponirat će se za upotrebu prilikom radova na održavanju.

????????????????????????????????????

Izvođač radova je poduzeće  TGT Adriatic d.o.o. odabran kao najpovoljniji ponuditelj na provedenom javnom natječaju. Vrijednost investicije rekonstrukcije pješačkih i kolno pješačkih površina s izgradnjom oborinske odvodnje  i ostalom komunalnom infrastrukturom iznosi oko 1,2 milijuna kuna. Radovi na površini zahvata od oko 335 metara kvadratnih  planiraju se okončati do Uskrsa.

De Villeov uspon središte je događanja brojnih manifestacije tijekom ljetnog perioda te će njegova rekonstrukcija, osim  revitalizacije starogradske jezgre, dodatno doprinijeti i ponudi atraktivnih kulturnih događanja u Puli.

Odgovori

Pin It on Pinterest