Uređuju se zelene gradske površine

Jesen je u punom zamahu, a tako je i s radovima na zelenim površinama grada Pule. Osim uobičajenih radova na grabljanju lišća, okopavanju i plijevljenju ukrasnih nasada te orezivanju grana i stabala djelatnici Horikulture Pula Heruclanee užurbano sade proljetnice kako bi se iskoristio svaki dan bez kiše.

77a8253652

I ove će godine na pulskim zelenim površinama biti posađeno ukupno 24 tisuće cvatnih biljaka, od čega oko 16 tisuća proljetnica (tratinčice u tri boje, potočnice) te 8 tisuća lukovica (tulipana narcisa i šafrana) na 18 gradskih lokacija. Iako ih je nužno već sada posaditi, svojim bojama i oblicima razveselit će nas u proljeće kad ostvare svoj puni cvat. Također, nasipavaju se tucanici po stazama u parkovima gdje je to potrebno te se popravljaju i liče klupe i dječja igrala.

db03ea83a8

Postavljeno je 15 novih parkovnih košarica i klupa na najfrekventnijim mjestima u gradu prema potrebama i željama građana, a dijelom i u sklopu malih komunalnih akcija.  S tim će se aktivnostima nastaviti i dalje sukladno planu i programu održavanja i planu malih komunalnih akcija.  Ovisno o vremenskim uvjetima pristupit će se (do)sadnji ukrasnog bilja i trajnica na više lokacija u gradu kao i sadnji  20 –tak stabala kako bi se bogat biljni fond Pule učinio još bogatijim.

Odgovori

Pin It on Pinterest