Rotor na Medulinskoj cesti gotov do Božića

Prema informacijama koje su stizale iz Županijskog centra 112, radovi na izgradnji pristupne prometnice do Kaštijuna iz pravca Medulinske ceste, kod raskrižja sa Šikićima, koji su počeli krajem srpnja trebali su trajati do 22. listopada. Međutim, zašli smo u drugu polovicu studenog, a radovi su itekako intenzivni. Kako saznajemo, potrajat će još oko mjesec dana.

Dva kilometra ceste

Valja podsjetiti da je od početka radova na dijelu Medulinske ceste uvedena i privremena regulacija prometa gdje se vozila semaforom naizmjence propuštaju po jednom kolničkom traku. I ta je privremena regulacija trebala trajati do 22. listopada, a, eto, na snazi i dan danas.

Dionica te pristupne ceste bit će zapravo ulaz i izlaz s Kaštijuna u dužini od 1.900 metara. Izvođač radova je pulska tvrtka Cesta, projektanti su Via ing, El Roy i Vodovod iz Pule te Spi iz Medulina. Za nadzor je odabrana tvrtka Burić iz Pule. Radovi, vrijedni više od 10 milijuna kuna, financira tvrtka Kaštijun, a sredstva su osigurana iz kredita Europske investicijske banke.

Kako smo vidjeli na terenu, promet i dalje reguliraju semafori, no u dijelu pristupne ceste već su postavljeni rubnjaci, stavljen je i prvi asfaltni sloj, a duž cijele dionice ceste “praše” se radovi. Bagera, kamiona i radnika ima na sve strane, asfaltira se, reže, kopa, razvlače se plastične cijevi…

Prvi sloj asfalta

Kako saznajemo od šefa gradilišta iz tvrtke Cesta Milana Zinaića, na dinamiku radova utjecali su vremenski uvjeti, no ističe kako sada očekuje da će zadnji dio radova, a to je izgradnja rotora na Medulinskoj cesti, biti zgotovljena prije Božića.

– Trenutno se montiraju rubnjaci, završava izgradnja upojnih bunara, a po pristupnoj cesti postavljen je prvi sloj asfalta i, ako nam vremenske prilike dozvole, završni habajući sloj trebao bi biti postavljen do kraja ovog ili sredine idućeg tjedna, rekao nam je Zinaić.

Dodao je i kako se uređuju bankine te se polako i taj dio radova privodi kraju. Rotor dolazi zadnji na red.

– Taj dio na Medulinskoj cesti nismo ispočetka mogli raditi zbog turističke sezone, pa je to malo odužilo rokove. Potom su u nekoliko navrata bile i loše vremenske prilike, ali sada idemo bez zastoja i, ne bude li nepredviđenih problema, do Božića bit ćemo gotovi, rekao je Zinaić.

( Izvor:  http://www.glasistre.hr  )

Odgovori

Pin It on Pinterest