Gradi se prometnica Monvidal – Kaštanjer – Gregovica

Grad Pula objavio je javni poziv svim zainteresiranim strankama da 1. prosinca, od 9 do 10 sati na adresi Forum 2, soba 38/II. kat, mogu obaviti javni uvid parcelacijskog elaborata Gradnja složene građevine, prometne površine, oborinske odvodnje i javne rasvjete u naselju Monvidal – Kaštanjer – Gregovica, faza 1 – po izmjeni i dopuni lokacijske dozvole, izrađenog za potrebe provođenja promjena u katastru zemljišta.

Rješavanje imovinskih odnosa

– Planirana izgradnja, odnosno rekonstrukcija prometnice s infrastrukturom u naselju Monvidal – Kaštanjer – Gregovica, za što je Grad Pula objavio termin javnog uvida u parcelacijski elaborat, je priprema za izgradnju, odnosno rekonstrukciju, prve faze prometne površine u dijelu Ulice Kaštanjer, od Japodske ulice do Ulice Bože Gumpca u dužini od oko 300 metara s oborinskom odvodnjom, javnom rasvjetom i elektroničkom komunikacijskom infrastrukturom. Izlaganje elaborata na javni uvid preduvjet je rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, a potom slijedi izrada potrebne dokumentacije, odnosno izrada glavnog projekta i potom izdavanja građevinske dozvole za početak gradnje, pojašnjavaju iz Grada Pule.

Projekt najljepše ulice

Riječ je o zemljištu koje je početkom listopada na javnom natječaju kupio Stanoinvest Holding d.o.o. kao jedini ponuditelj, po početnoj cijeni od 560 tisuća eura, odnosno oko četiri milijuna kuna. Zemljište se nalazi iza Bille, odnosno preko Ulice Rimske centurijacije, a ukupna mu je površina gotovo osam tisuća četvornih metara.

Već nakon kupnje zemljišta na javnoj licitaciji predstavnik Stanoinvest Holdinga d.o.o. Ivica Salvador za naš list je izjavio da na zemljištu namjeravaju izgraditi niže objekte s manjim brojem stanova u više manjih zgrada, a naselje bi trebalo imati puno zelenila, raznih sadnica i stabala. Sigurno će, rekao je tada pojašnjavajući zamišljeni projekt, biti posađeno stotinu stabala i još puno drugih sadnica, te je najavio da će to biti najljepša ulica u Puli. Pritom je istaknuo da će projekt biti predstavljen javnosti za otprilike mjesec dana, i upravo se to i ostvaruje.

( Izvor:  http://www.glasistre.hr  )

Odgovori

Pin It on Pinterest