Privremena regulacija prometa u Ulici Valmade

Zbog potreba izvođenja radova na izgradnji reciklažnog dvorišta u Valmadama od ponedjeljka, 28. studenog do 14. prosinca 2016. godine, na snazi će biti privremena regulacija prometa u dijelu Ulice Valmade sukladno prometnom projektu.

U tom periodu promet će se u dijelu Ulice Valmade, u blizini reciklažnog dvorišta u izgradnji, odvijati naizmjenično uz regulaciju semaforima.

Podsjetimo, krajem listopada započela je izgradnja reciklažnog dvorišta u Valmadama na prostoru skladišta Pula Herculanee.

U reciklažnom dvorištu moći će se besplatno zbrinuti, odnosno odlagati otpadni papir, metal, staklo, plastika, tekstil, jestiva ulja, elektronička oprema te glomazni otpad.

Početak rada reciklažnog dvorišta započet će najkasnije do kraja lipnja 2017. godine.

Reciklažno dvorište radi se sukladno zakonu o održivom gospodarenju otpadom, te će se moći odlagati i zeleni otpad u manjim količinama, koji će se mljeti i poslije koristiti kao kompost, dok se komunalni otpad neće moći odlagati.

Investicija je vrijedna oko 2,8 milijuna kuna, a Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, osim što je u cijelosti financirao izradu projektne dokumentacije, sufinancira i projekt sa 1.740.000,00 kuna dok ostatak vrijednosti investira Grad Pula.

Ovim putem zahvaljujemo građanima na strpljenju i razumijevanju tijekom odvijanja radova te ih pozivamo na poštivanje privremene  regulacije prometa.

( www.pula.hr )

Odgovori

Pin It on Pinterest