Sportaši za Saru prikupili gotovo 21,3 tisuće kuna

Protekli vikend većina sportskih nadmetanja protekla je uz veliku humanitarnu akciju “Trica za Saru” kojom se financijski pomaže obitelj teško oboljele mlade pulske košarkašice, učenice Osnovne škole Šijana, Sare Bećirović, da bi što lakše podnijeli troškove liječenja i oporavka. Ova perspektivna pulska košarkašica, koja je oboljela od teške bolesti, karcinoma limfnih žlijezda, trenutno je u Rijeci na kemoterapiji. Iako su prognoze za njeno izlječenje dobre, obitelj treba pomoć jer su liječenje i oporavak vrlo skupi.

Sportski humanitarni vikend

Stoga je proteklog vikenda organizirano niz manifestacija na kojima se prikupljala humanitarna pomoć. U dvorani na Stoji organiziran je turnir u Mini Basketu na kojem je sudjelovalo 12 ekipa mini košarke s područja cijele Istre. Pomoć se prikupljala i na domaćoj utakmici pulskog košarkaškog drugoligaša Stoje. Još jedna akcija s istim ciljem provedena je i na stadionu Aldo Drosina na utakmici Istra 1961 – Split, gdje je 50 posto cjelokupnog prihoda bio namijene Sari, uz priloge koje su gledatelji mogli tijekom utakmice ubacivali u posebne kutije na ulazima, a svoj obol dala je i navijačka skupina Demoni. Usto, u subotu je održana i humanitarna matineja u Klubu Uljanik za učenike.

groj3332266-jpg-crop_display

U nedjelju je, pak, Dom sportova Mate Parlov ugostio na turniru najbolje predkadete, kadete i juniore u košarci, uz zabavni program plesnih studija Art Dance i AB Original, Sportsko-ritmičkog kluba Gazele, Infinityja, Koturaljkaškog kluba Uljanik i pulskih mažoretkinja. Ne zaostaju ni njene školske kolege iz OŠ Šijana koji, uz sudjelovanje u humanitarnoj akciji, svojoj kolegici pružaju potporu putem društvenih mreža.

U planu i druge akcije

Kako saznajemo od organizatora, razrednika Morisa Peruška, te košarkaških trenera Ivana Đukića (Pula Črnja Tours), Igora Bolkovića (Stoja) i Siniše Žarića (Pula 1981), u dvorani na Stoji kroz obje je akcije prikupljeno 7.100 kuna, dok je nedjeljna manifestacija u Domu sportova Mate Parlov prikupila 2.500 kuna. Na Drosini je, pak, prikupljeno od prodaje ulaznica za tri tribine 7.790 kuna, a od donacija 3.899,50 kuna, pa je sveukupno tijekom proteklog vikenda prikupljeno 21.289,50 kuna.

Taj iznos bit će još i veći jer će kompletni prihodi domaćih utakmica, pulskog ženskog košarkaškog prvoligaša Pula Črnja Tours, te KK Pula 1981, također biti namijenjeni Sari. Također, postoje naznake da će se još pulskih sportaša i udruga priključiti humanitarnoj akciji te se još jednom potvrđuje da Puljani imaju veliko srce i znaju prepoznati trenutak.

Svi zainteresirani koji se žele uključiti u ovu hvalevrijednu akciju mogu to učiniti i direktnom uplatom financijskih sredstva na broj računa Sarine majke Tife Bećirović u Raiffeisen banci, IBAN: HR3924840083200798954, s naznakom “za Saru”.

( Izvor:  http://www.glasistre.hr  )

Odgovori

Pin It on Pinterest