Za nastavak uređenja plaže na Hidrobazi bespovratna sredstva od 800 tisuća kuna

Ministarstvo turizma donijelo je Odluku o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih sredstava temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2016. godinu. Ovom  Odlukom  odobravaju  se  sredstva  iz  Fonda  za  razvoj  turizma za sufinanciranje razvojnog projekta uređenja plaže na Hidrobazi po fazi 2A. i 3A. u iznosu od 800.000,00 kuna.

„Nadležno ministarstvo prepoznalo je kvalitetu ovog iznimno značajnog projekta kojim ćemo našim sugrađanima svih dobnih generacija dodatno osigurati nove atraktivne sadržaje na uređenoj plaži Hidrobazi s posebnim naglaskom na sadržaje namijenjene osobama s invaliditetom. Nastavak projekta uređenja plaže na Hidrobazi smještene nasuprot Nacionalnog parka Brijuni, kojoj gravitira i do četiri tisuće turista i građana okolnih naselja, uvelike se podiže atraktivnost turističke ponude u gradu i utječe na produžetak turističke sezone“, kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Projekt uređenja područja Hidrobaze podijeljen je u sedam faza, a nakon što je prije početka ovogodišnje turističke sezone plaža i uređena,  stekli su se uvjeti za kandidiranje projekta po sljedećim fazama prema građevinskoj dozvoli na Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2016.  godini.

Prva faza obuhvatila je uređenje centralnog dijela plaže, a daljnje aktivnosti po fazama 2A. i 3A. planira se nastavak uređenja obale u produžetku centralnog dijela, odnosno izgradnja šetnice s urbanim sadržajima te izgradnja još jednog stabilizacijskog pera sa školjerom čime će se zaštititi plaža od jakih morskih struja i osigurati zadržavanje nasipanog šljunčanog materijala na plaži. Drugim riječima, zahvatom se planira urediti cijela obalna fronta plaže na Hidrobazi  u obuhvatu koji se proteže na 224 metara obalnog pojasa s jedne i  248 metara s druge strane centralnog dijela plaže. Vrijednost investicije ovih faza procjenjuje se na 3,7 milijuna kuna te se ostatak sredstava planiraju osigurati iz gradskog proračuna za 2017. godinu.

Prema Regionalnom programu uređenja i upravljanja morskim plažama u Istarskoj županiji plaža Hidrobaza definirana je kao uređena urbana plaža, tematizirana kao Plaža sa sportskim i rekreativnim sadržajima te je cjelokupna izgradnja i uređenje usmjereno ka potpunoj realizaciji i ciljevima zadanim tematizacijom.

Obzirom na optimalno korištenje prirodnih i  kulturnih resursa te ponuđene različite sadržaje rekreativnog turizma, po dovršetku projekta, lokacija Hidrobaza postat će cjelogodišnja destinacija za šetnje, boravak, rekreaciju i druge aktivnosti na otvorenom.

Odgovori

Pin It on Pinterest