Umirovljenici Uljanika obilježili 160. godišnjicu osnutka brodogradilišta

Danas je u Klubu umirovljenika Uljanik svečano obilježena 160. godišnjica osnutka ovog najznačajnijeg brodogradilišta Istre i šire regije.

Nakon što je pozdravio okupljene i čestitao im na velikoj obljetnici, pulski se gradonačelnik Boris Miletić zahvalio na predanom radu vrijednih i radišnih radnika koji su zadržali svoju tradiciju i pomogli u izgradnji cijelog grada.

“Uvijek je potrebno istaknuti simbiozu grada i Uljanika koji su se međusobno poticali i razvijali jedan uz drugog.

A danas, tko to još u našoj Hrvatskoj može reći da može bolje brodove izgraditi od našeg Uljanika. Na njega smo ponosni i njega ćemo uvijek znati sačuvati.” – zaključio je Miletić

te je čestitao Božić i novo lito svim okupljenim umirovljenicima.

Istarski župan Valter Flego pridružio se srdačnim čestitkama koje su sve uljanikove generacije u potpunosti zaslužile .

“Uljanik danas nije samo poduzeće, već jedan od najvećih simbola i Pule i cijele Istre.

Trebamo biti iskreni i priznati da mnogo stvari koje danas imamo, moramo zahvaliti upravo Vama.” – poručio je Flego vrijednim radnicima.

Aleksandar Kajtez iz Uljanika je okupljenima predstavio najnovije poslovne brojke i moderne tehnologije koje će zasigurno brodogradilištu osigurati budućnost i ostanak u samom poslovnom vrhu,

koje je svojim vrijednim radom kroz tri stoljeća i zaslužilo.

Na samom kraju predsjenik Kluba umirovljenika Antun Kliman i tajnik Kluba Vladimir Sinčić

zahvalili su se od srca gradonačelniku i županu na dolasku te su svima poželili sve najbolje za nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane.

Odgovori

Pin It on Pinterest