Objavljeni rezultati Zaklade Istra i UZRCD Smart

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva i Udruga za razvoj civilnog društva SMART objavile su popis ideja odobrenih na Javnom pozivu za Društvene inovacije i/ili ideje u području razvoja civilnoga društva i promociji filantropije u lokalnoj zajednici.

Poziv je raspisan u sklopu projekta „Filantropija – oslonac održivih zajednica“, financiranog od strane EU i sufinanciranog od Ureda za udruge Vlade RH kroz natječaj „IPA 2012 Poticanje inovativnih oblika filantropije u lokalnim zajednicama za potporu održivosti organizacija civilnog društva“ .

Cilj poziva je usko vezan uz projektnu Komponentu 2. projekta „Jačanje kapaciteta OCD-a“  u kojoj se, nakon radionica o inovativnim oblicima prikupljanja sredstava, izradi proračuna za organizacije civilnoga društva, društvenim inovacijama, crowdfundingu i promociji putem društvenih mreža, udrugama željela pružiti prilika za primjenjivanje stečenih znanja i realizaciju vlastitih ideja.

Pozivom je bilo predviđeno da će potpore dobiti po dvije organizacije iz Istarske i dvije iz Primorsko-goranske županije s ostvarenim najvećim brojem glasova od strane javnosti u svojoj županiji. Na natječaj su se prijavile organizacije u gore navedenim županijama pri čemu je pristiglo 18 prijava.

Sveukupno su odobrene četiri potpore u ukupnom iznosu od 10.000,00 kuna. U Istarskoj je županiji potpora odobrena za ideje „Edukacija u prirodi za najmlađe“ Kluba istraživača Explora iz Višnjana te „EmPAStija – Prevencija nasilja učenjem empatije uz pomoć psa“ Udruge za pet therapy Indeficienter Vinkuran. U Primorsko-goranskoj županiji potpora je odobrena idejama „FemWiki – Enciklopedija žena“ Udruge za ljudska prava i građansku participaciju „PaRiter“ iz Rijeke te „Bacanje hrane u Gradu Rijeci“ Centra za kulturu dijaloga iz Rijeke.

Odgovori

Pin It on Pinterest