Pula: Za bivšu Standu zainteresirana Emmezetta

“Od travnja prošle godine do sada radnicima Puljanke i Istre je ukupno isplaćeno 12,7 milijuna kuna na ime zaostalih plaća, otpremnina i ostalih prava proizašlih iz ugovora o radu, a sada se radi i o revitalizaciji robnih kuća”, otkrio nam je Predrag Đorđević, direktor tvrtke CCS, većinskog vlasnika Puljanke i Istre. Pored namirenje dugova prema radnicima, iznio nam je i da pokušava spasiti te dvije pulske tvrtke od ovrha banaka koje su upisale terete na čitavoj imovini društva.

Grad nije odobrio kino

Podsjećamo, dok je tim tvrtkama upravljao Albert Faggian, banke su proteklih godina odobravale kredite koji se mjere u stotinama milijuna kuna, a kako Faggian tim novcem nije raspolagao na način da stvara novu vrijednost, poslovanje tvrtki Puljanka i Istra se potpuno urušilo. U odnosu na stanje od prije nekoliko godina te firme danas imaju minoran broj zaposlenih i tek nekoliko trgovina u funkciji, a novac koji tvrtke stvaraju primarno troše na isplatu potraživanja sadašnjim i bivšim radnicima.

Kakva je, u takvoj situaciji, izgledna budućnost robnih kuća kojima upravljaju te tvrtke na području Pule? Đorđević nam je otkrio da s tri potencijalna kupca pregovara o prodaji robne kuće Šijana, poznatije kao “Standa”, a da se razgovara i s bankama kako bi dio kupoprodajne cijene mogao, osim bankama, ići prema vjerovnicima iz predstečajne nagodbe.

Bivša radnica Stande rekla nam je da se govori o tome da je za preuzimanje te robne kuće zainteresirana grupa Emmezeta koja tamo planira otvoriti prodajni centar namještaja i ostalih kućnih potrepština. No, Đorđević nam to nije želio niti potvrditi, niti demantirati, već je tek kazao da je čitav postupak prodaje bio usporen jer je čekao suglasnost Grada Pule za projekt parkirališta iza Stande, na neasfaltiranoj površini. U međuvremenu je Grad, kaže, pokrenuo postupak suglasnosti. Kada smo nadležne u Gradu Puli upitali što je priječilo da izdaju tu suglasnost odgovorili su nam da su “u redovnoj komunikaciji sa zainteresiranim investitorima kako bi se iznašlo najoptimalnije prometno rješenje koje će zadovoljiti potrebe budućih sadržaja investitora na lokaciji u Šijani”.

( Izvor:  http://www.glasistre.hr  )

Odgovori

Pin It on Pinterest