WLM uvrstio Hidrobazu među najbolje projekte u 2016. godini

Svjetski poznati časopis World Landscape Magazine objavio je posebno godišnje izdanje gdje su odabrali najbolje projekte i realizacije iz 2016. godine u koje je uvršteno i uređenje plaže na Hidrobazi.

Projekt je jedan je od ovogodišnjih 48 projekata koji su selekcionirani za 2016. godišnje posebno izdanje WLA Magazina, i jedan od 9 koji su na naslovnoj stranici.

Posebno je to priznanje i Gradu Puli i izrađivaču projekta Studiju Kappo d.o.o. iz Rovinja po kojemu se plaža na Hidrobazi uređuje.

Nedavno je Ministarstvo turizma donijelo Odluku o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih sredstava temeljem

Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2016. godinu kojom se  odobravaju   sredstva  iz  Fonda  za  razvoj  turizma za sufinanciranje razvojnog projekta u

ređenja plaže na Hidrobazi po fazi 2A. i 3A. u iznosu od 800.000,00 kuna.

„Predstavlja to još jednu u nizu promociju Grada Pule kao atraktivne turističke destinacije koju svake godine posjećuje sve veći broj turista“, istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Zahvatom koji se planira realizirati sljedeće godine uredit će se cijela obalna fronta plaže na Hidrobazi  u obuhvatu koji se proteže na 224 metara obalnog pojasa s jedne i  248 metara s druge strane centralnog dijela plaže.

Vrijednost investicije ovih faza procjenjuje se na 3,7 milijuna kuna te se ostatak sredstava planiraju osigurati iz gradskog proračuna za 2017. godinu.

“Želim naglasiti da je to veliko priznanje za svih nas, te moram istaknuti jedan važan aspekt ovog projekta, a to je da je korišteno lokalno znanje i snaga, oprema je istarski proizvod,

lokalne tvrtke su izradile opremu koju smo projektirali, i na taj način realizacija ovog projekta je i doprinos lokalnom gospodarstvu,” izjavila je Katja Sošić, glavna projektantica.

Odgovori

Pin It on Pinterest