SRK PULS u novim prostorijama na Svetici u Šišanu

U petak, 16. prosinca 2016. godine s početkom u 18 sati održan je prigodan program uz prezentaciju novih projekata, druženje članova te prijatelja kluba – Sportsko rekreacijskog kluba Puls (SRK PULS). Bila je ovo ujedno prigoda da se proslavi otvorenje novih prostorija kluba u sklopu bivšeg vojnog kompleksa Svetica u Šišanu, poznatog kao Monte della Madonna.

Uz brojne članove i goste, bili su nazočni i predstavnici Općine Ližnjan; načelnik Marko Ravnić i zamjenik načelnika Matija Maurović, direktorica Turističke zajednice Općine Ližnjan Natali Palko Zidrum i direktorica Turističke zajednice Grada Vodnjana Morena Smoljan Makragić te predstavnici iz AC BiVillage.  Partnerstvom Općine Ližnjan i SRK-a PULS počinje oplemenjivanje prostora od iznimne ljepote i velikih turističko-rekreativnih potencijala koji je vrlo važan kako za domaće stanovništvo tako i za turiste sve više željne netaknute i neotkrivene prirode. Navedena zona je bogata zbog prekrasne netaknute obale, a obuhvaća i najveće šumsko područje u južnoj Istri. Također je isto područje bogato kulturno-povijesnom baštinom koja se proteže od Karigadura pa sve do zaljeva Budava. Ljubitelji outdoor sportova već istražuju odavno ova područja te ona čini veliki potencijal jer se na samo 10 kilometra od Pule može pronaći prirodna oaza za aktivan odmor na otvorenom.


Načelnik Ravnić je pozdravio sve nazočne te iskazao zadovoljstvo zbog ovog koraka – ulaska kluba u nove prostorije. SRK PULS uredio je prostor koji će zasigurno služiti za brojne aktivnosti kluba, edukacije i prezentacije koje se paniraju u budućnosti.

“Nedavno je otvoren natječaj Fonda za regionalni razvoj “Promicanje održivog razvoja prirodne baštine” na kojem je alocirano 196 milijuna kuna. Ovo je prilika i izazov koji je prihvatila i Općina Ližnjan te će sa svojim novim partnerima, SRK-om PULS, raditi na projektnom prijedlogu i prijavi istog na spomenuti natječaj. Glavni cilj projekta bit će trajno očuvanje područja, osnivanje javne ustanove te održiva turistička valorizacija koja će dati naglasak na outdoor turizam. Outdoor sportovi i  turizam koji traži netaknutu prirodu sve su traženiji na svjetskom tržištu. Udrugu SRK Puls gledamo kao partnera koji će svojim dosadašnjim radom i iskustvom uvelike pridonijeti samom projektu razvoja ove zone. Nadamo se kako će i država prepoznati projekt te prepustiti Općini bivši vojni kompleks Svetica (Monte della Madonna) trajno ili na veći broj godina,” naglasio je zamjenik načelnika Maurović, te dodao “Nadamo se da će upravo ova zona postati Centar za aktivni odmor te se radujemo suradnji i zajedničkom radu već u narednim mjesecima kad nam slijedi razdoblje zajedničkog planiranja projektnog prijedloga. Nadamo se naravno i uspješnoj prijavi u ožujku 2017. godine.”

Ispred svih članova Kluba, obratio se nazočnima predsjednik Denis Mirković. Sada već dokazani kvalitetni partner u organizaciji sportsko-rekreativnih događaja i manifestacija, SRK PULS, nastojat će doprinijeti znanjem i iskustvom kako bi se realizirao zajednički cilj – stvaranja nove sportsko-rekreativne zone na Svetici u Šišanu. “Izuzetno smo sretni da imamo prigodu ugostiti vas u novim prostorijama kluba te se nadamo da će ovakvih i sličnih prigoda biti što više u narednim mjesecima i godinama. Ono što mi je važno naglasiti je da se uskoro doista vidimo i to već 7. siječnja 2017. godine kad se upravo ovdje  jedno od kola Kvarnersko istarske treking avanture odnosno održava se K.I.T.A. Svetica,” istaknuo je Mirković.

 

SRK PULS organizira još dvije utrke koje su posebno istaknuli, a to je 29. travnja Single Adventure Race (TREK & MTB) i Istria Airport Run koja će se održati 11. studenog 2017. godine. Sve informacije potražite na službenoj web stranici www.srkpuls.hr .

Odgovori

Pin It on Pinterest