Koncert Puhačkog orkestra grada Pule

U srijedu, 21. prosinca 2016. s početkom u 20 sati u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula nastupa Puhački orkestar grada Pule.

Ovaj tradicionalni zimski glazbeni događaj – u sklopu manifestacije Prosinac u Puli – izvođači svojoj publici kao i uvijek dosad poklanjaju.

U organizaciji Puhačkog orkestra i SAKUD-a Pula, uz suorganizatora INK te pokroviteljstvo Grada Pule, koncertna će večer posjetiteljima ponuditi raznolik program.

Dirigiraju Ante Dobronić i Branko Okmaca, a gosti su vokalni solisti Petra B. Blašković i Sandro Lučić.

Petra B. Blašković izvest će dvije numere koje je Vladimir Mustajbašić aranžirao posebno za ovaj koncert – Summertime i Habaneru, a Sandro Lučić će nastupiti s pjesmom Feelin’ Good.

Program nadalje donosi božićne teme, bečki valcer, uvertiru opere i skladbu nadahnutu razdobljem klasike Sinfonia Classica Teda Huggensa.

Za vizualizaciju koncerta zaduženi su Daniel i Iva, kroz program će nas voditi Gabrijela Peruško Pujas, a ulaz je slobodan.

Puhački orkestar grada Pule, osnovan 1993. godine, simfonijskog je tipa, sa šezdeset glazbenika svih generacija.

Ima bogat repertoar: od koračnica, revijske i filmske glazbe do djela klasične literature i originalnih skladbi za puhačke orkestre.

Desetak članova vrsni su solisti. Orkestar je dobio brojna priznanja, nositelj je zlatnih plaketa s državnih natjecanja.

Redovito sudjeluje na Susretima puhačkih orkestara Istre, kao i međunarodnim festivalima u zemlji i inozemstvu.

Prva je i najveća sekcija istoimene udruge – glazbenog centra s osamdeset članova koji djeluje u Rojcu, a čine ga još i Big Band Pula, manji instrumentalni sastavi i Ženska klapa Teranke.

Big Band Pula, koji 20 godina djeluje u sklopu Puhačkog orkestra, svoj će obljetnički koncert posvećen Davoru Lorkoviću održati u srijedu 28.12. u pulskom Domu hrvatskih branitelja,

s početkom u 20 sati. Voditelj orkestra je Branko Sterpin, a gosti Ivona Fabris, Snježana Demarin, Boro Lukić i Nenad Mirt.

( www.pula.hr )

Odgovori

Pin It on Pinterest