Tradicionalni Božićni prijem za medije Župana Valtera Flega

Župan Flego: U godini s tri premijera, Istra je bila uspješna

Na tradicionalnom božićno-novogodišnjem prijemu za predstavnike medija, održanom danas u sjedištu Istarske županije, u Puli, istarski župan Valter Flego osvrnuo se na 2016. godinu.

Godina na izmaku, u kojoj smo, kazao je župan, imali čak tri premijera, bila je zahtjevna, ali uspješna.

Zadovoljan sam postignutim jer smo unatoč nestabilnoj političkoj situaciji u državi, dokazali da kontinuiranim radom, rezultati neće izostati.

To najbolje potvrđuje podatak o stopi nezaposlenosti, koja je u studenom ove godine 46,1% manja u odnosu na isto razdoblje 2013. godine“, naglasio je župan Flego dodajući kako je i u 2016. godini povećan i prosječan broj zaposlenih za 3069, u odnosu na 2013. godinu.

Posebno me veseli podatak da je nezaposlenost mladih u Istarskoj županiji, u protekle tri godine, smanjena je za čak 50 posto“, nastavio je župan Flego, koji smatra kako bi se postiglo i puno više da ne živimo u visoko centraliziranoj državi koja koči naš razvoj.

Govoreći pak o projektima, župan Flego je kazao kako se svi kapitalni projekti odvijaju prema planu, među kojima je kao najznačajniji izdvojio gradnju nove Opće bolnice u Puli. Nadalje, spomenuo je i izgradnju ŽCGO Kaštijun, koji je trenutno u fazi probnog rada, dovršetak Istarskog ipsilona, te nastavak projekta uređenja i dogradnje domova za starije osobe u Puli, Rovinju, Novigradu i Raši, čija ukupna vrijednost iznosi 22 milijuna kuna.

U godini na izmaku, usvojeni su i strateški dokumenti poput Prostornog plana Istarske županije u kojem je kao energent za TE Plomin C definiran plin ili obnovljivi izvori energije, Masterplana turizma do 2025., Strategije obrazovanja i Strategije razvoja ljudskih potencijala Istarske županije 2016-2020.

Izdvojio bih i projekt adaptacije i dogradnje Hitne službe Umag za što smo izdvojili više od milijun kuna, potom 4,5 milijuna kuna za uređenje istarskih plaža, kao i značajna ulaganja u školsku infrastrukturu“, rekao je istarski župan napomenuvši i kako je trenutno u fazi realizacije čak 80 EU projekata, ukupne vrijednosti 80 milijuna eura.

U 2017. godini, istaknuo je župan Flego, čak 36,4 posto proračuna Istarska županija izdvaja za razvojne projekte i programe.

Uz ranije spomenutu OB Pula i domove za starije osobe, napomenuo bih značajna ulaganja u Srednju školu Mate Blažine Labin i ostale škole, proširenje Studentskog doma u Puli, vrijednog 58 milijuna kuna i nastavak projekta izgradnje sustava navodnjavanja poljoprivrednih površina. Dugoročno značajan projekt je i ulaganje u Bolnicu za ortopediju i rehabilitaciju Prim. dr. Martin Horvat, u Rovinju, s ciljem podizanja kvalitete i konkurentnosti te zdravstvene ustanove“, naglasio je župan.

„Svi ostvareni rezultati, započeti i završeni projekti, rezultat su zajedničkog rada i djelovanja s istarskim gradovima i općinama, javnog i privatnog sektora,  kao i svih županijskih upravnih tijela i njenih institucija, te trgovačkih društava i agencija, sve uz neophodnu suradnju sa Županijskom skupštinom“, zaključio je istarski župan Valter Flego ujedno se zahvalivši svima onima koji su na bilo koji način svojim radom i zalaganjem doprinijeli postignutim rezultatima Istarske županije.

Odgovori

Pin It on Pinterest