Pulska bolnica: Novi šefovi interne, neurologije, citologije…

 

Interni je natječaj za reizbor pročelnika i voditelja djelatnosti u pulskoj Općoj bolnici raspisan još 1. rujna, nakon što je dotadašnjoj sanacijskoj upraviteljici doc. dr. sc. Ireni Hrstić ministar potvrdio mandat ravnateljice, ali je zadnje odluke o izboru liječničkog tima s kojim će sljedeće četiri godine voditi bolnicu potpisala tek jučer.

Što se promjena tiče, nova pročelnica Službe za internu medicinu je dr. Danijela Fabris Vitković, a njezin prethodnik na toj funkciji dr. sc. Dragan Trivanović imenovan je pomoćnikom ravnateljice za kvalitetu. Za dr. Vitković Fabris, koja je specijalist internist i subspecijalist endokrinologije i dijabetologije, ravnateljica kaže da je izvrstan stručnjak i organizator. Dosadašnji pomoćnik za kvalitetu dr. Alex Anton Bruno Lozić došao je na čelo Odjela za kliničku citologiju koji je dosad vodila dr. Žana Silconi Besser. Rukovoditeljica neurologije sada je dr. sc. Dolores Janko Labinac, a prije nje odjel je vodila dr. sc. Lorena Radolović-Prenc. Na čelu Odjela za transfuzijsku medicinu mr. sc. Jasmina Simović-Medica naslijedila je dr. Sašu Benazić, a Odjel nuklearne medicine sada vodi dr. Tamara Fadel Višković, u funkciji v.d. rukovoditelja, a ranije je to bio dr. Claudio Primc.

Nije bilo promjena, odnosno potvrđeni su novi mandati dr. Tatjani Bilić na čelu Centra za hitnu medicinu, prim. mr. sc. Draganu Belciju u Službi za ginekologiju i opstetriciju, prim. Nadomiru Gusiću u Službi za kirurške bolesti te dr. Ivici Šainu, rukovoditelju Odjela za psihijatriju. ORL odjel i dalje će voditi dr. Boris Grdinić, Odjel za oftalmologiju i optometriju dr. Marino Benazić, Odjel za anesteziju, reanimatologiju i intenzivno liječenje dr. Aleksandar Šuput te Odjel za radiologiju dr. Vinka Kos. Nema promjena ni u Odjelu za laboratorijsku dijagnostiku koji vodi dr. sc. Lorena Honović, niti u bolničkoj ljekarni na čelu koje je mr. Lara Selovin. Odjel dermatoneverologije i dalje vodi dr. Vesna Berčić.

Na Odjelu za pedijatriju prim. Mirna Milevoj Ražem ostaje v.d. rukovoditeljice zbog godina života, što je slučaj i s dr. Gordanom Humar na čelu Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju te dr. Ilijom Kučinarom u Odjelu patologije. Za Odjel infektologije nije bilo prijavljenih kandidata pa je dr. Edi Terlević također imenovan vršiteljem dužnosti rukovoditelja.

( Izvor:  http://www.glasistre.hr  )

Odgovori

Pin It on Pinterest