Europska banka za obnovu i razvoj podržava razvoj Pule

 

Europska banka za obnovu i razvoj na svojim je internetskim stranicama (www.ebrd.com) objavila kako postaje partner u razvoju novog zabavno-trgovačkog centra Max Stoja u Puli i to dokapitalizacijom od 10 milijuna eura.

Riječ je o kompleksu koji se prostire na 30 tisuća četvornih metara s previđenih 830 parkirnih mjesta, a čija je izgradnja planirana na području nekadašnjeg kamenoloma. Pulu pak opisuju kao najveći grad Istarske županije poznatog po svom bogatom povijesnom nasljeđu,  a sa 60 tisuća stanovnika važna je turistička destinacija.

Regionalna direktorica EBRD-a za Hrvatsku, Mađarsku, Slovačku i Sloveniju Vedrana Jelušić Kašić izjavila je kako joj je drago što banka postaje partner u projektu koji je dobar za Pulu, za okoliš, za proizvođače i za krajnje potrošače. Direktor tvrtke Trgovački Centar Max Stoja d.o.o. Stevan Muidža dodao je kako je projekt razvijen u suradnji s lokalnom zajednicom te će stvoriti mogućnosti i da lokalne, male tvrtke predstave svoje domaće proizvode.

Iz Europske banke za obnovu i razvoj ističu kako će trgovački centar pridonijeti jačanju ponude te će pomoći proširiti turističku infrastrukturu i na taj način produžiti turističku sezonu pružajući dodatnu zabavnu ponudu.

Europska banka za obnovu i razvoj prvi projekt u Hrvatskoj podržala je 1994. godine, a do sad je uložila više od 3,6 milijardi eura u 191 projekt.

Odgovori

Pin It on Pinterest