‘‘Egzorcizam’’ na program INK-a

 

INK – Gradsko Kazalište Pula ovu godinu započinje sa svojom produkcijom predstave ”Egzorcizam” i to sa tri izvedbe koje će se upriličiti 12, 13. i 14. siječnja 2017. u 20 sati.

Autor i redatelj predstave je Dalibor Matanić, a u predstavi glume Nika Ivančić, Helena Minić Matanić/Judita Franković, Senka Bulić, Lana Gojak, Janko Popović Volarić, Marko Braić, Manuel Kaučić.

Slučaj djevojke Maše Artuković za koju se sumnja da bi mogla biti opsjednuta sotonom okuplja Svećenika posrnulog u vjeri koji se sprema napraviti svoj prvi egzorcizam, psihijatricu Sofiju s izraženom netrpeljivošću prema religiji, Lidiju, novinarku konzervativne crkvene televizije koja ima namjeru pred kamerama raskrinkati egzorcizam kao metodu kojoj nema mjesta u modernoj hrvatskoj crkvi, njenog snimatelja Borisa koji poznaje Mašu iz djetinjstva te Mašinu sestru Veru ogrezlu u religijski fanatizam koja dočekuje sve njih u nadi da će se stanje njene sestre popraviti. Podrum sestara Artuković postaje zona obračuna u kojoj se isprepliću međusobni stavovi i uvjerenja, no na površinu izlaze mračne tajne te postupci iz njihove prošlosti s kojima se likovi moraju suočiti. Kako se sotona osnažuje nahranjen njihovom nesrećom i posrnućima, tako će i likovi morati posegnuti duboko u sebe ne bi li se pročišćeni uspjeli uhvatiti u koštac s njim.

Odgovori

Pin It on Pinterest