U HGK ŽK Pula održan sastanak s direktorom Jadranskog sajma

 

U prostorijama HGK Županijske komore Pula u ponedjeljak, 16. siječnja održan je sastanak predstavnika HGK ŽK Pula, Jadranskog sajma Budva i predstavnika istarskih regionalnih manifestacija u cilju umrežavanja i nalaženja potencijalnih mogućnosti za poslovnu suradnju.

U ime organizatora, okupljene je pozdravila predsjednica Jasna Jaklin Majetić koja je podsjetila na kvalitetnu suradnju ŽK Pula i Jadranskog sajma između kojih je 2011. potpisan Protokol o suradnji kojim se nastoji kreirati povoljne uvjete nastupa gospodarskih subjekata na sajmovima u obje države.

– Sa zadovoljstvom možemo konstatirati kako je iza nas dugogodišnja poslovna suradnja, kako na regionalnoj, tako i na nacionalnoj razini. Jadranski sajam već je dugi niz godina naš suorganizator nastupa na sajmovima u Budvi, a ovaj sastanak je prilika da pružimo podršku našim članicama pri nastupu na navedenim tržištima te da omogućimo posebne uvjete za nastup na sajmovima. Pod time mislim i na organizaciju poslovnih susreta, pomoć u pronalasku poslovnih partnera, a svakako i na pomoć u marketinškom smislu – istaknula je Jasna Jaklin Majetić.

Jadranski sajam danas je sajamska institucija koja organizira ukupno 13 specijaliziranih sajamskih manifestacija, između ostalih i sajam umjetnina, namještaja, hrane, nautike, ekologije, građevinarstva, energetike i turizma. Početak Jadranskog sajma označen je još 1968. kada je u Budvi otvorena prva sajamska manifestacija posvećena sektoru turizma.

– Želim istaknuti kako sam ja ovdje prije svega da gospodarstvu Istarske županije ponudim sajamske platforme Jadranskog sajma te da razmotrimo što sve može doprinijeti uspostavljanju bolje suradnje i veće razine trgovinske razmjene između Hrvatske i Crne Gore. Od sajmova u Istri, nama je posebno zanimljiv Pula Boat Fair s obzirom da u tom sajmu sudjelujemo od njegovih početaka i nastojimo ga i u Crnoj Gori učiniti što vidljivijim, no interesantni su svakako i ostali sajmovi kojima Jadranski sajam može dati podršku – zaključio je Rajko Bujković, izvršni direktor Jadranskog sajma.

Osim predstavnika Jadranskog sajma i HGK Županijske komore Pula, ovaj sastanak okupio je i predstavnike Grada Pule, Istarske županije, Obrtničke komore Istarske županije, Udruženja obrtnika Poreč, predstavnike tvrtki Pisinium d.o.o. i STUDIO 053 d.o.o., predstavnike Agencije za ruralni razvoj Istre, općine Tinjan i festivala vjenčanja Sposa News te predstavnike drugih tvrtki i jedinica lokalne samouprave koji su uključeni u organizaciju istarskih lokalnih i regionalnih manifestacija.

Odgovori

Pin It on Pinterest