Osnovana Strukovna grupa autoškola Županijske komore Pula

U prostorijama HGK Županijske komore Pula dana 19. siječnja 2017., na inicijativu tvrtki članica, osnovana je Strukovna grupa autoškola koja će okupljati trgovačka društva sa sjedištem u Istarskoj županiji koja obavljaju djelatnost vozačkih škola. Za predsjednika Strukovne grupe izabran je Denis Peloza (AUTO SL 91 d.o.o. Pula), a njegovi zamjenici su Dragan Markon (MADCAR d.o.o. Umag) i Albert Zajc (Autoškola Milotić d.o.o. Pazin).

– Nakon dugog niza godina, uspješno smo formirali Strukovnu grupu, usporedno sa strukovnim udruženjima u Dalmaciji i Slavoniji. Time stječemo uvjet za pregovore s nadležnim tijelima, ministarstvima i HAK-om te da na taj način uspostavimo i transparentnu komunikaciju s Vladom i tako radimo na usklađivanju novih prijedloga i akata s direktivama EU, a koji se tiču naših usluga – istaknuo je Denis Peloza.

Na konstituirajućoj sjednici, članovi Strukovne grupe raspravljali su o Nacrtu prijedloga Iskaza o procjeni učinaka Nacrta prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Za navedeni Nacrt trenutno je u tijeku javno savjetovanje te su članice Strukovne grupe pozvane da se uključe i dostave svoje prijedloge. Također, raspravljalo se i o najavljenim izmjenama Pravilnika koji uređuju poslovanje autoškola.

Inače, u HGK Županijskoj komori Pula djeluje dvadesetak Strukovnih grupa. To su organizacije članica koje samostalno određuju ciljeve i način rada, a pritom im ŽK Pula pruža administrativnu i stručnu pomoć. Djelovanje u Strukovnim grupama članicama omogućava bolju organiziranost, zastupljenost te što je posebno važno, prepoznatljivost pred tijelima vlasti na lokalnoj i nacionalnoj razini.

Odgovori

Pin It on Pinterest