Bogati program u sklopu održavanja Noći muzeja 2017.

 

U petak, 27. siječnja 2017. godine u Puli će se u noćnim satima na povjesnim lokalitetima i gradskim muzejima održati tradicionalna Noć muzeja.

Građani će tako posve besplatno imati prilike posjetiti Augustov hram, pulski amfiteatar i brojne druge lokacije u kojima će također biti organizirano i prigodno razgledavanje uz pregršt zanimljivih informacija.

Posebni će program također organizirati i Povjesni i pomorski muzej Istre, Arheološki muzej Istre, Muzej suvremene umjetnosti Istre i Sveučilišna knjižnica

gdje će studenti muzičke akademije u Puli održati koncert u nastavcima (19:30 sati, 21 i posljednji u 23 sata) Pjevamo Istru.

Noć muzeja postala je nezaobilazan kulturni događaj s ciljem poticanja daljnjeg prepoznavanja muzeja kao dinamičnih institucija koje potiču istraživanje, inovativnost i kreativnost.

Već dvanaestu godinu zaredom, ovaj događaj u sklopu kojega se promovira baština i njen utjecaj, od velike je važnosti i za interakciju muzeja sa svojim okruženjem i stvaranjem nove publike.

Glazba kao tema Noći muzeja 2017. odabrana je u cilju prezentiranja i popularizacije glazbene baštine i njene muzealizacije.

Izlošci predstavljaju skladatelje, dirigente, pedagoge, izvođače i sakupljače glazbene baštine, glazbene kritičare, instrumente, uređaje za reprodukciju zvuka, glazbenih zapisa te druge predmete vezane uz temu glazbe.

Odgovori

Pin It on Pinterest