Istarski Festival Vjenčanja SPOSAnews17 u Puli 28. i 29. siječnja

 

Prvi dan SPOSAnews Istarskog Festivala Vjenčanja započeo je modnom revijom na kojoj se predstavio Salon vjenčanica Biba svojom prekrasnom vjenčanom pričom, potom Salon vjenčanica Angels Wedding, Vesna Sposa te Showroom Antonela. Dječju modu pokazao je butik Blukids s mnoštvo vesele i razigrane djece.

Nakon revije uslijedilo je službeno otvorenje. Jasna Jaklin Majetić, direktorica HGK Županijske komore Pula zajedno je s Marijanom Dabo Percan, organizatoricom festivala SPOSAnews i vlasnicom tvrtke Tijara model & event management, prerezala vrpcu te i službeno proglasila Festival otvorenim.

 Uskoro nakon otvorenja uslijedio je Okrugli stol na temu Istre kao wedding destinacije.

Među brojnim govornicima bili su: Marijana Dabo Percan, organizatorica Festivala Vjenčanja, Jasna Jaklin Majetić, direktorica HGK ŽK Pula, Goran Franinović ispred TZ Istarske županije, Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica TZG Pule, Rajko Boričić iz Foto Festivala, Velka Šuran iz iz tvrtke LF wedding, Paola Damijan iz Pekarnice i slastičarnice Concettino, Marko Račan iz Artimi videoprodukcije, iz Florami studija Irena Bertetić te pokroviteljica Istarskog Festivala Vjenčanja Biljana Pliško iz Vjenčanica Biba. Bio je ovo međunarodni okrugli stol jer su se ovom prigodom, raspravi na temu rasta i razvoja te potencijala Istre kao wedding destinacije, priključili gosti iz zemlje partnera Italije. Tako su svoje viđenje te talijanska iskustva i smjernice razvoja ove vrste specifičnog turizma dali; predstavnici tvrtke organizatora vjenčanja Il sigillo iz Trevisa, Ciani photography iz Trsta, Istanti Bianchi iz Trsta, Freelance Flowers iz Muggie, Agroturismo Milič i Taurus spazio uomo također iz Trsta.

Hrvatska gospodarska komora je prepoznala kvalitetu Istarskog Festivala Vjenčanja koji podržavaju svake godine, a nadasve je cilj povezivati se s inozemnim potencijalnim partnerima. Tako se HGK ŽK Pula s poduzetnicima s polja vjenčanja, predstavila na Sajmu Vjenčanja Zagreb. Na Sajmu turizma u Dublinu promovirali su Istru kao destinaciju za vjenčanja kroz suradnju s Turističkom zajednicom Istarske županije. Valja naglasiti da je cilj što bolja internacionalna povezanost.

Marijana Dabo Percan dodaje da je nedavno preko HGK ŽK Pula stigao i poziv za suradnjom sa SPOSAnews-a s Jadranskim sajmom u Budvi te je u planu da Istarski Festival Vjenčanja uskoro posjeti i predstavi Istru. Na ovogodišnjem Festivalu sudjeluje i Strukovna grupa turističkih agencija pri Gospodarskoj komori koje promoviraju Istru kao destinaciju na kojoj se može doživjeti nezaboravno vjenčanje.

Turistička zajednica Istarske županije nastoji promovirati i razvijati potencijal Istre kao wedding destinacije. Bitno je spomenuti oglašavanje u renomiranom časopisu za UK tržište, press turu UK novinara i dogovorenu reportažu Istre, organizirana predavanja u Istri. U cilju im je poticati odlazak na specijalizirane sajmove te također spominju i upgrade i održavanje web stranice www.istria-weddings.com

Direktorica TZG Pule Sanja Cinkopan Korotaj naglasila je da se trendovi u vjenčanjima mijenjaju te su tako i izazovi organizatora vjenčanja sve veći. Cinkopan Korotaj naglasila je da će nastaviti podržavati SPOSAnews ali i promotivne aktivnosti koje bi Pulu uvrstile u željenu destinaciju za organizaciju vjenčanja. Organizirati vjenčanje danas podrazumijeva primjenu zahtjevnijeg dizajna, široke palete posebnih proizvoda i usluga kako bi svi zajedno mogli realizirati nezaboravna i jedinstvena vjenčanja u Istri. U stvaranju ponude i brediranje destinacije, vrlo je važna povezanost svih sudionika koji na koncu i realiziraju vjenčanja. Tako je pohvala išla i organizatoru Festivala SPOSAnews17 za organizaciju jedinstvene modne revije na temu vjenčanja ali i samog Festivala. U kreiranju, od ideje do realizacije, vrlo je važna uloga svih izlagača na sajmu te da se i oni aktivno uključuju u promociju jer tako svi zajedno utječu na to da je Istra postala poželjna destinacija za vjenčanja.

Nakon otvorenja i Okruglog stola, u poslijepodnevnom programu posjetitelji su mogli pogledati novitete iz svijeta vjenčanja kroz modne revije i prezentacije Salona vjenčanica Biba, foto performanse Foto Festivala, najnovije ponude i degustacije svijeta slastica iz Concettina i kušati meni festivalskog restorana  Alighieri koji se nalazi neposredno do mjesta održavanja sajma. VBV light produkcija zaslužna je da sajam izgleda u punom sjaju a da izgledati još ljepši i posebniji nego inače na sajmu će se pobrinuti Valentina Štokovac iz Le Beauty Mansiona te Tedi Krakar iz Hair plusa.

Odgovori

Pin It on Pinterest