Dogradnja Doma „Domenico Pergolis“ počinje koncem veljače

 

U Domu za starije osobe „Domenico Pergolis, u Rovinju danas je održana svečanost potpisivanja ugovora o rekonstrukciji i dogradnji Doma. Ugovor su potpisali ravnateljica Doma „Domenico Pergolis“ Mirjana Banko Filipaj, predstavnik izvođača radova Dalibor Štaba i opunomoćenik podizvođača radova Tomislav Babić, uz prisustvo istarskog župana Valtera Flega i gradonačelnika Rovinja Giovannija Sponze.

Kako je, tom prilikom, naglasio župan Flego, projekt dogradnje Doma jedna je lijepa priča koja je obilježena suradnjom IŽ i Grada Rovinja.

„Projekt rekonstrukcije i dogradnje domova, kojeg provodimo u Rovinju, Puli, Novigradu i Raši, omogućit će našim umirovljenicima kvalitetniji i ugodniji boravak u domovima, a povećanjem smještajnih kapaciteta smanjit će se liste čekanja“, kazao je župan Flego dodajuci kako je Zupanija osigurala 22 milijuna kreditnih sredstava. Najveći dio iznosa, točnije 15 milijuna kuna, Županija izdvaja upravo za Dom D. Pergolis. Osim za dogradnju, dodao je župan, dio sredstava je predviđen za nabavu opreme, čija je vrijednost procijenjena na otprilike 5 milijuna kuna.

Gradonačelnik Sponza je, pak, naglasio da je budućom dogradnjom predviđen prostor za dnevni boravak korisnika, odjel za nepokretne korisnike te korisnike s demencijama, a sama građevina biti će u potpunosti prilagođena osobama s invaliditetom.

Istaknuvši kako dom Domenico Pergolis već godinama nadograđuje svoj standard, ravnateljica Banko Filipaj izjavila je da se projektom planira dograditi jugoistočno krilo na 6 etaža, te time proširiti kapacitet s postojećih 118 stalnih korisnika na 155 stalnih korisnika, uz još 24 privremena korisnika dnevnog centra.

Podsjetimo, 25. svibnja 2016. godine potpisan je Sporazum o sufinanciranju dogradnje Doma za starije i nemoćne osobe „D. Pergolis“ Rovinj između Grada Rovinja, Istarske županije i Doma u kojem su definirani omjeri sufinanciranja dogradnje i opremanja Doma na način da potrebna sredstva osiguravaju 50% Grad i 50% Županija.

Na provedenom postupku javne nabave za izvođača radova, kao najpovoljniji ponuditelj je odabrana Zajednica ponuditelja: NEXE GRADNJA d.o.o. (Našice) i ELEKTROCENTAR PETEK d.o.o. (Ivanić Grad). Vrijednost radova iznosi 22.914.372,30 kn (s PDV-om).

Uslijedilo je dobivanje suglasnosti na Ugovor o nadogradnji Doma za starije “Domenico Pergolis“ od strane Skupštine Istarske županije. Uvođenje u posao izvođača očekuje se koncem veljače 2017. godine.

Pin It on Pinterest