Sljedeći mjesec počinje uređenje tržnice na Verudi

Nakon što se gotovo pola stoljeća čekalo uređenje najzapuštenije i najveće površine na Verudi, Trga kralja Tomislava, te su Verudeži i svi Puljani koji gravitiraju tržnici na Verudi s oduševljenjem dočekali radove, mnogi su se pitali hoće li se i sam “trbuh” Verude, zelena tržnica, urediti. I čini se kako je upravo projekt uređenja Trga kralja Tomislava potaknuo nadležne, prije svega gradsko trgovačko društvo Tržnicu te Grad Pulu da osiguraju sredstva na početku godine i barem donekle zaokruže uređenu cjelinu.

Naime, poznato je da bi se sama nova tržnica na Verudi, a prema projektu to bi bio dvoetažni objekt, izgradila u drugoj fazi projekta uređenja Trga kralja Tomislava, ali, kako je već u nekoliko navrata naglašeno od gradske uprave, tek kada se za to osigura dovoljno sredstava, što bi mogloznačiti i par godina.

Stoga su najave, već prilikom izglasavanja ovogodišnjeg proračuna na sjednici Gradskog vijeća krajem prošle godine, da se osigurao milijun kuna iz proračuna za uređenje platoa tržnice na Verudi, naišle na odobravanje samih korisnika tržnice, odnosno građana. A prema informacijama od samih zakupaca štandova i ugostitelja i trgovaca na Verudi saznajemo da im je najavljeno skorašnje “seljenje” na parkiralište uz Tomasinijevu ulicu (iznad tržnice), te vraćanje na tržnicu po uređenju platoa, ali po nešto drugačijem rasporedu.

Takve vijesti potvrđuju nam i iz Tržnice, navodeći da će se u sklopu uređenja Trga kralja Tomislava urediti i plato tržnice kako bi se građanima osigurala estetski zaokružena cjelina moderno uređenog Trga u potpunosti opremljenog komunalnom infrastrukturom.

– Za uređenje platoa tržnice na Verudi Grad Pula osigurano je milijun kuna, dok će trgovačko društvo Tržnica d.o.o. sudjelovati s još 600 tisuća kuna za nabavu novih unificiranih kioska, od kojih dva planiraju biti ugostiteljska i osam za prodaju hrane. Također će se urediti postojeći štandovi za prodaju voća i povrća. Početak radova uskladit će se s dinamikom izvođenja radova na Trgu kralja Tomislava, a predviđa se započeti u ožujku. Kako bi tržnica bila u funkciji za vrijeme izvođenja radova, prodavači će biti na gornjem parkiralištu, a po uređenju platoa, kiosci će biti pozicionirani ispod potpornog zida parkirališta i uz market, o čemu su zakupci već obaviješteni, pojasnio je direktor Tržnice d.o.o. Renato Perc.

Prema analizama koje su prethodile izradi projekta uređenja Trga kralja Tomislava procijenjeno je da tržnici na Verudi gravitira više od 20 tisuća građana. S obzirom na, stanovnicima brojna, pulska kvarta u okruženju i to Verudu, Sisplac i Vidkovac, to i ne čudi, pa će zasigurno korisnici tržnice sa zadovoljstvom dočekati ovo najavljeno uređenje.

Pogotovo što uređenje samog Trga kralja Tomislava, što primjećuju svi građani koji prođu lokacijom ili tržnicom, itekako napreduje te se vjeruje da bi uistinu radovi mogli biti okončani do početka turističke sezone kao što je i najavljeno. A samo uređenje, osim uređenja trga, predviđa i izgradnju dva parkirališta za koje je gradonačelnik Boris Miletić najavio da neće biti pod naplatom. Usto, šire se pristupne prometnice do trga, a posao bi trebao biti olakšan i zakupcima štandova i kioska jer će im se osigurati prilaz dostavnih vozila.

( Izvor:  http://www.glasistre.hr  )

Pin It on Pinterest