Obilježavanje svjetskog dana bolesnika 2017.

 

Općina Medulin i ove je godine nastavila obilježavanje Svjetskog dana bolesnika  koji se obilježava  na dan 11. veljače , a utemeljio  ga je 1992. godine papa Ivan Pavao II. kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme. Svrha obilježavanja ovog Dana je podizanje svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika te težnja za stvaranjem bolje zdravstvene i društvene zaštite koja će svakom oboljelom omogućiti dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb.

Zamjenik  Načelnika g. Damir Demarin obišao je sa svojim suradnicima na prijedlog članova Socijalnog vijeća po jednu obitelj u svakom  Mjesnom odboru Općine Medulin te im uručio prigodne poklon pakete.

To je još jedna  akcija koju provodi Općina Medulin, a koja je svrstava u jedinice lokalne samouprave koje imaju najbolji socijalni program.

Socijalnim programom Općine Medulin za 2017. godinu planirano je sufinanciranje javnih potreba u socijalnoj skrbi  u iznosu od 1.055.000,00 kn, a planirane su mjesečne pomoći umirovljenicima, jednokratne pomoći, sufinanciranje autobusnog prijevoza, nabave lijekova, zdravstvene njege u kući i drugi oblici pomoći.

Izvor (  http://medulin.hr   )

Pin It on Pinterest