Osumnjičeni za deset teških krađa

 

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad dvojicom mladića u dobi od 27 i 20-godina te je utvrdila sumnju da su počinili deset kaznenih djela teška krađa, od čega tri u pokušaju.

Muškarce se sumnjiči da su u noći s 13. na 14. veljače  u Banovčevoj ulici u Puli provalili u ugostiteljski objekt te otuđili novac, čime su oštetili pravnu osobu iz Pule za nekoliko tisuća kuna. Iste noći su u Ulici  Lungomare u Puli provalili u ugostiteljski objekt te otuđili televizor, cigarete i razna alkoholna i bezalkoholna pića, čime su oštetili pravnu osobu s područja Ližnjana za nekoliko tisuća kuna. Potom su u Ulici Sisplac pokušali provaliti u kozmetički salon u vlasništvu 44-godišnjakinje, iz kojeg nisu ništa otuđili. U Ulici Valkane su  20. siječnja pokušali provalili u ugostiteljski objekt, u vlasništvu pravne osobe s područja Ližnjana,  iz kojeg nisu ništa otuđili.

Idućeg dana su u Dalmatinovoj ulici provalili u trgovinu u vlasništvu pravne osobe iz Zagreba, iz koje nisu ništa otuđili. U dva navrata su 8. veljače su u Ulici Trg prvoga svibnja provalili u šator te otuđili raznu tehničku robu, čime su oštetili pravnu osobu iz Županje te 46-godišnjakinju i 49-godišnjaka za nekoliko tisuća kuna. U Dobrilinoj ulici su 3. siječnja provalili u automobil Fiat, pulske registarske oznake iz kojeg su otuđili motornu pilu, čime su oštetili 60-godišnjaka za nekoliko tisuća kuna. Tijekom 2016. godine su 8. studenoga u Ulici Uspon sv. Franje Asiškog provalili u automobil BMW, pulske registarske oznake te otuđili novčanik s novcem i osobnim ispravama, čime su oštetili 50-godišnjakinju za više tisuća kuna.  Potom su  12. prosinca  provalili u ugostiteljski objekt u Ulici Valkane te otuđili novac i dvije boce alkoholnog pića, čime su oštetili pravnu osobu iz Pule za nekoliko tisuća kuna.

Osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 14. veljače u večernjim satima, privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Photo –  ilustracija

Pin It on Pinterest