Dječji karneval u Areni okupio preko tisuću mališana

 

Preko tisuću djece dječjih vrtića i osnovnih škola grada Pule i šire okolice predstavilo je jučer u Amfiteatru u maškaranom defileu svoje maštovite maske. Riječ je o osamnaestom po redu Dječjem karnevalu na kojem ove godine sudjeluje 31 maskirana skupina.

„Arena je danas prepuna prekrasnih i nadasve maštovitih maski koje su rezultat uloženog velikog truda djece, njihovih odgajatelja i učitelja“, kazao je gradonačelnik Pule Boris Miletić koji je karneval posjetio u pratnji svoje zamjenice Elene Puh Belci i predsjednika Gradskog vijeća Roberta Cveka. „Želio bih zahvaliti svima koji se iz godine u godinu trude podržati ovu karnevalski tradiciju“, dodao je Miletić, nakon čega je predao ključeve grada dječjoj gradonačelnici Lani Peršić.

Nakon predstavljanja maski i preuzimanja ključeva uslijedio je popratni, zabavni dio programa uz pulske mažoretkinje i brojne animatore.

Organizator dječjeg karnevala je Društvo Naša djeca Pula, a pokrovitelji su Grad Pula i Arheološki muzej Istre. Sudjelovanje na karnevalu za sve predškolske i školske ustanove je besplatno, a za sve sudionike karnevala osigurane su slasne fritulice, čaj i prigodni pokloni.

Pin It on Pinterest