Sigurnosno stanje na području PU Istarske proteklog vikenda

 

Prijavljen zbog provale u ugostiteljski objekt

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 20-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo teška krađa. Sumnjiči ga se da je 23. veljače oko 2 sata, u Teslinoj ulici u Puli, provalio u ugostiteljski objekt, iz kojeg nije ništa otuđio. Prilikom provale, pravnoj osobi iz Pule nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Budući da je tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno da 20-godišnjak nije postupio prema presudi prekršajnog suda, kojom mu je izrečena zaštitna mjera udaljenja s područja Pule, Vodnjana i okolnih općina, već se nastavio i dalje odavati skitnji, priveden je na prekršajni sud te mu je određeno zadržavanje u zatvoru do 15 dana. U petak, 24. veljače, 20-godišnjak je predan u pulski zatvor.

 

Oštetio kamion

Umaška je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 32-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo oštećenje tuđe stvari. Sumnjiči ga se da je 15. veljače u poslijepodnevnim satima, u spremnik goriva kamiona Iveco, pulske registarske oznake, kojeg je imao na zaduženju, sipao šećer radi čega se motor kamiona pokvario. Time je oštetio pravnu osobu iz Umaga za više tisuća kuna.

Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

 

Oštećena umjetnička instalacija

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem, koji je 26. veljače u ranim jutarnjim satima, na kružnom toku u Ulici Mirna u Novigradu, otkinuo umjetničku instalaciju, nakon čega je loptu s instalacije odgurao na travnatu površinu iza Doma zdravlja. Materijalna šteta zasad nije utvrđena.

 

Razbojništvo u Puli

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem, koji je  24. veljače oko 18.40 sati, u trgovini u Kosovoj ulici u Puli, uz prijetnju pištoljem od 29-godišnje djelatnice otuđio novac te se udaljio.

 

Tjelesna ozljeda

Djelatnici Sektora kriminalističke policije PU istarske su, dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 21-godišnjakom, utvrdili sumnju da je počinio kazneno djelo tjelesna ozljeda. Mladića se sumnjiči da je u prostorijama pravne osobe u Tomasinijevoj ulici u Puli, u nekoliko navrata, udario 91-godišnjakinju i pritom je  lakše ozlijedio. Protiv osumnjičenog se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava u redovnom postupku.

 

Teže ozlijeđen u prometnoj nesreći              

U prometnoj nesreći koja se dogodila 23. veljače oko 21.10 sati, na području Barbana, teže je ozlijeđena jedna osoba. Nesreća se dogodila kada je  25-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.20 promila upravljao automobilom Seat, pulske registarske oznake, kolnikom županijske ceste 5100. U naselju Orihi, vozač je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad automobilom te je sletio van kolnika i udario u betonski zid. Ozlijeđenom vozaču pružena je pomoć u OB Pula, gdje je zbog teških ozljeda zadržan na liječenju. Protiv njega se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Stanje sigurnosti u cestovnom prometu

Vikend od 24. do 26.2.2017. godine

Tijekom proteklog vikenda, na području PU istarske, dogodilo se 12 prometnih nesreća, od čega četiri s ozlijeđenim osobama i osam s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama stradalo je ukupno šest osoba, koje su zadobile lake tjelesne ozljede. Alkohol kao uzrok evidentiran je u jednoj prometnoj nesreći.

 

Utvrđeno je 307 prekršaja, od kojih izdvajamo:

 

  • nepropisna brzina – 109 prekršaja
  • vožnja pod utjecajem alkohola – 34 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 20 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 31 prekršaj
  • nepropisno pretjecanje – 17 prekršaja
  • ostali prekršaji – 96 prekršaja

 

 

Tijekom vikenda kontrolirano je 593 sudionika u prometu. Iz prometa je isključeno 40 vozača i 7 vozila.

Izdvajamo:

U nedjelju, 26. veljače oko 2.30 sati, u Puli, na kolniku Varaždinske ulice, zaustavljen je osobni automobil marke Audi, pulskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 30-godišnji vozač. Izvršenim alkotestiranjem, kod vozača je utvrđena koncentracija alkohola od 1.97 promila. Zbog počinjenog prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, vozač je isključen iz prometa, te mu je izdan obavezni prekršajni nalog na iznos od 5000 kn, i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 6 mjeseci.

( Photo – ilustracija )

Pin It on Pinterest