Istra je pozitivan primjer sigurne regije

 

Gradonačelnik Pule Boris Miletić zajedno sa istarskim županom Valterom Flegom održali su danas prijem u prostorijama Komunalne palače povodom Međunarodnog dana civilne zaštite za sve predstavnike službi zaštite i spašavanja iz Pule i Istre.

Priliku da uputi čestitke svim pripadnicima civilne zaštite uvodno je iskoristio gradonačelnik Pule koji se potom zahvalio svima zaslužnima za sigurnost naše regije. „U današnjem svijetu sigurnost jedna je od bitnijih kategorija kvalitete življenja“ istaknuo je gradonačelnik Pule nadodavši da je izuzetno bitna autonomija odlučivanja svih službi kako bi naši građani i dalje živjeli u jednoj sigurnoj i plemenitoj regiji kao što je Istra.

Istarski župan istaknuo je kako je prema podacima Turističke zajednice Istarske županije jedan od glavnih motiva dolaska turista u Istru osjećaj sigurnosti. „Taj osjećaj se stječe dobrom suradnjom svih institucija umreženih u sustav civilne zaštite“ kazao je župan te nadodao kako se taj sustav, iako je proglašen jednim od najboljih i najučinkovitijih, konstantno unaprjeđuje i nadograđuje.

Načelnik Stožera civilne zaštite i Zapovjednik Vatrogasne zajednice IŽ Dino Kozlevac uputio je riječi zahvale svim ljudima koji čine stup učinkovitog sustava civilne zaštite. „Svaki kotačić sustava, u kojemu djeluje gotovo tri tisuće ljudi, u potpunosti je spreman reagirati na sve potencijalne opasnosti koje se mogu očekivati za vrijeme, i izvan turističke sezone“ istaknuo je Kozlevac nadodavši kako se na taj način našim građanima, ali i turistima želi osigurati kvalitetna zaštita.

Na prijemu su, uz ostale članove Civilne zaštite, sudjelovali i gosti iz Slovenije te Italije s kojima Stožer civilne zaštite gaji kvalitetnu suradnju.

( pula.hr )

Pin It on Pinterest