Miletić i Flego primili predstavnike Zavičajnog društva Matko Brajša Rašan

 

Danas je u prostorijama Komunalne palače gradonačelnik Pule Boris Miletić zajedno sa istarskim županom Valterom Flegom primio predsjednika Zavičajnog društva Matko Brajša Rašan Lucijana Benkovića te njegovog potpredsjednika Anđela Slivara i tajnika društva Klaudia Benazića.

„Izuzetno mi je drago što njegujete zavičajne teme te što kao društvo poseban značaj pridajete našem istaknutom istarskom skladatelju i pjesniku Brajši“ kazao je gradonačelnik koji im je potom zaželio puno uspjeha u daljnjem angažmanu. Na riječi gradonačelnika nadovezao se Flego pritom pohvalivši inicijativu kojom društvo promiče uspomenu na značajnog skladatelja.

Predsjednik Benković ovom je prilikom gradonačelnika i župana upoznao s radom društva, njihovim aktivnostima i budućim planovima od kojih je izdvojio jedan najznačajniji. „U pripremi je monografija o Matku Brajša Rašanu koja je u velikoj mjeri temeljena na zapisima njegovih praunuka“ kazao je Benković nadodavši kako trenutno rade na prikupljanju potrebnih materijala koje će potom ujediniti u djelo namijenjeno prvenstveno učenicima, ali i ostalim zaljubljenicima u Brajšin lik i djelo. U narednom periodu planiramo u Pićnu, rodnom gradu Matke Brajša Rašana, njemu u čast postaviti spomenik, nadodao je Benković.

Društvo naime, planira organizirati i brojne priredbe, susrete pjesnika te javne tribine o povijesti tog kraja. Tako će primjerice u svibnju u sklopu manifestacije „Proljeće u zavičaju“ prirediti koncert KUD-a Matko Brajša Rašan.

Pin It on Pinterest