Dr.sc. Boris Sabatti izabran za člana Povjerenstva za izradu Zakona o regionalnom razvoju RH

 

Direktor Istarske razvojne agencije, dr.sc. Boris Sabatti, izabran je za člana Povjerenstva za izradu nacrta Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o regionalnom razvoju Republike Hrvatske. Sabatti je zahvalio direktorima sedam razvojnih agencija Jadranske Hrvatske na ukazanom povjerenju te naglasio da će svakako zastupati mišljenje svih regionalnih koordinatora razvoja na Jadranu i da su ovakve koordinacije ključne za razvoj budućih projekata regija kao i uravnoteženiji regionalni razvoj, što je baza za decentralizirano upravljanje ESI fondovima u skorijoj budućnosti. Za Sabattijevu zamjenicu izabrana je gđa. Melanija Milić, direktorica Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije – DUNEA d.o.o.

Na današnjem sastanku upriličenom u sjedištu Istarske razvojne agencije u Puli bilo je ponajprije riječi o zajedničkim strateškim interesima i mogućnostima pripreme i provedbe zajedničkih projekata u programu prekogranične suradnje Italija – Hrvatska 2014.-2020. za koji će se natječaji raspisati krajem ožujka 2017. godine i to u vrijednosti većoj od 230 milijuna eura

Osim navedenog raspravljalo se i o projektu jačanja i razvoja mreže podrške za javnopravna tijela koja prijavljuju projekte za sufinanciranje putem Europskih strukturnih i investicijskih fondova, s naglaskom na aktualno stanje i informiranje zainteresiranih dionika po pitanju Programa ruralnog razvoja.

Pin It on Pinterest