Raspisan natječaj za male projekte – „Mali projekti za bolje sutra“

 

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva raspisala je Natječaj „Mali projekti za bolje sutra“. Natječaj se financira iz sredstava osiguranih u Fondu gradova i općina za 2017. godinu u ukupnoj vrijednosti od 200.000,00 kuna.

Kao mali projekt može se prijaviti skupina aktivnosti koju će osmisliti prijavitelj sagledavajući određene probleme u lokalnoj zajednici na koje se želi djelovati kroz projekt. Projekt može najduže trajati 6 mjeseci, a mora biti realiziran u vremenskom razdoblju od 01.07.2017.g. do 31.03.2018.g. Mali projekti moraju doprinijeti razvoju lokalne zajednice, rješiti konkretne probleme te time pridonijeti povećanju kvalitete življenja svih stanovnika, potaknuti građane na aktivizam i volontersko uključivanje, a korist od provođenja projekta treba imati cjelokupna lokalna zajednica. Rezultati koji nastanu kroz male projekte moraju biti besplatni za sve korisnike.

Na natječaj se mogu prijaviti udruge, ustanove i mjesni odbori koji imaju sjedište registrirano u gradovima i općinama članovima Fonda gradova i općina: Buzet, Buje, Labin, Novigrad, Pazin, Vodnjan, Poreč, Rovinj, Kanfanar, Svetvinčenat, Vrsar, Marčana, Motovun, Ližnjan, Medulin, Funtana i Bale. Svaki prijavitelj može podnijeti samo jednu prijavu na natječaj te zatražiti najviše 15.000,00 kuna, ali može biti partner ili suradnik i ostalim organizacijama koje se budu prijavljivale. Rok za slanje prijava je 31.03.2017. godine.

Cjelokupna natječajna dokumentacija dostupna je na web stranicama Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva: www.civilnodrustvo-istra.hr u dijelu „Otvoreni natječaji“.

Inače, do kraja ožujka provodi se zadnja skupina malih projekata koji su financirani po prijašnjem natječaju. Društvo Naša djeca Poreč provodi projekt kojim se potiču srednjoškolci na aktivno uključivanje u rješavanje problema iz života šire lokalne zajednice koji se direktno tiču i njih samih, a uskoro se i očekuje realizacija konkretne akcije koja se razvila iz ideja iznesenih na radionicama. Mjesni odbor Medulin u fazi je uređenja dječjeg igrališta te zapuštenog bunara na području medulinskog naselja Mukalba, a Dom za starije i nemoćene osobe Buzet provodi projekt kojim se potiče međugeneracijsko druženje starijih i mlađih osoba uz pregršt zanimljivih aktivnosti.

Navedeno može biti poticaj građanima da se volonterski uključe u projektne aktivnosti te iznesu svoje ideje ili sugestije, ali može biti i primjer svim budućim prijaviteljima te poticaj za međusektorsku suradnju.

Sve velike stvari nastaju na inicijativama pojedinaca. Pokrenite ideju, okupite ljude i učinite više za svoju lokalnu zajednicu.

 

Pin It on Pinterest